Consumentenvertrouwen stijgt een fractie in augustus

Den Haag, 22 Augustus 2017 /EZPress/ - De stemming onder consumenten is in augustus een fractie verbeterd, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt uit op 26, tegen 25 in juli. Het oordeel over het economisch klimaat verbetert iets, de koopbereidheid verandert niet.
Met 26 ligt het consumentenvertrouwen in augustus ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (- 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

Oordeel over economisch klimaat verbetert iets, koopbereidheid verandert niet
Het oordeel over het economisch klimaat verbetert iets in augustus. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen komt uit op 49, tegen 46 in juli.

De koopbereidheid verandert niet. Deze deelindicator komt uit op 11. Consumenten zijn onverminderd positief over zowel hun eigen financiële situatie als de tijd voor het doen van grote aankopen.

Consumenten verwachten daling werkloosheid
De verwachting van consumenten over de toekomstige werkloosheid verbetert aanzienlijk. Ruim 59 procent van de respondenten verwacht dat de werkloosheid in de komende 12 maanden zal dalen, bijna 14 procent voorziet een stijging. Het saldo van positieve en negatieve antwoorden komt hiermee uit op 45. Dit is het hoogste saldo na april 2000.

//Einde bericht

Bron: CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: