Uitvoering mondiaal handelsakkoord is antwoord op protectionisme

Den Haag, 24 Februari 2017 /EZPress/ - VNO-NCW en MKB-Nederland zijn verheugd dat de Trade Facilitation Agreement (TFA) van de World Trade Organization zal worden uitgevoerd, nu twee derde van de WTO-leden het akkoord hebben geratificeerd. De TFA zal ertoe leiden dat handelsbelemmeringen worden aangepakt, vooral in de ontwikkelingslanden. Dat is goed nieuws in tijden van oprukkend protectionisme, aldus de ondernemingsorganisaties.

Sneller over grens
Nederlandse bedrijven zullen vooral baat hebben bij het verbeteren van de douanefaciliteiten, waardoor producten makkelijker de grens kunnen passeren. Met name in ontwikkelingslanden is op dat gebied nog veel verbetering mogelijk, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland. De TFA is speciaal gericht op het midden- en kleinbedrijf.

Onzekerheid
De ondernemingsorganisaties wijzen erop dat de inwerkingtreding van de TFA een steun in de rug is voor de WTO en voorvechters van vrijhandel. De groei van de wereldhandel bereikte vorig jaar met 1 procent het laagste punt sinds de crisis van 2008. Dat heeft onder meer te maken met de onzekerheid over het voortbestaan van internationale handelsakkoorden, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: