Primoz Roglic wint Volta ao Algarve

Amsterdam, 20 Februari 2017 /EZPress/ - Primoz Roglic heeft het algemeen klassement van de Volta ao Algarve gewonnen. Tijdens de laatste rit kwam zijn voorsprong niet meer in gevaar. De Sloveen van Team LottoNL-Jumbo eindigde op de slotklim als vijfde, in het wiel van zijn grootste uitdager Michal Kwiatkowski.

“We hebben het perfect gedaan, aan het begin van de koers hebben we als ploeg de race gecontroleerd.” Roglic noemt zijn overwinning een overwinning van de ploeg. “In de finale had ik nog drie ploeggenoten om mij heen. Op de klim was het ieder voor zich.”

Op de slotklim, de Alto de Malhão, greep het peloton de kopgroep en werd het een strijd tussen de klassementsmannen. Kwiatkowski trok ten aanval, maar Roglic kon volgen. In de laatste honderden meters demarreerde de Portugees Manuel Antunes en pakte de ritwinst. Achter hem kwam Kwiatkowski als vierde over de streep met de renner van Team LottoNL-Jumbo in zijn wiel. Roglic behield zijn voorsprong van 22 seconden en schonk de hoofdsponsors Lotto, Jumbo en BrandLoyalty hun tweede klassementszege.

“Het was zwaar, maar dat was het voor iedereen. We hebben er voor gevochten en het is gelukt.” Roglic maakt zich nu op voor Strade Bianche en Tirreno Adriatico. Vooral in Tirreno hoopt de Sloveen opnieuw mee te doen voor de winst. “Het is afwachten wat de toekomst ons brengt. Ik wil goed zijn in tijdrijden, maar ook in de bergen. Ik hoop nog veel etappekoersen te kunnen winnen.”

Roosen in de kopgroep
Een grote kopgroep kleurde de dag. Waaiers zorgden ervoor dat er 21 renners konden ontsnappen. Namens Team LottoNL-Jumbo zat Timo Roosen in deze grote kopgroep. Toen de beklimmingen eraan kwamen, viel de kopgroep uit elkaar en kwam Roosen terug in het peloton. Daar kon hij in de finale helpen aan de overwinning.

“Het ging makkelijker dan we vooraf hadden gedacht, eigenlijk ging alles zoals gepland of nog beter.” Ploegleider Frans Maassen was blij met het koersverloop. “In het begin van de koers viel het peloton uit elkaar in waaiers, dat was natuurlijk niet nadelig voor onze ploeg. We hebben het eerste deel van de etappe de koers gecontroleerd.”

“Een andere belangrijke doelstelling was meezitten in de vlucht, dat kon in de finale handig zijn. We hadden Timo Roosen mee die zich terug moest laten zakken in de finale. Hij heeft Primoz voorin af kunnen zetten, terwijl Tom Leezer en Lars Boom hem in de aanloop van de klim van dienst konden zijn.”

“Ik ben onder de indruk van de progressie die Roglic deze winter gemaakt heeft. Ondanks dat wij niet speciaal een ploeg om hem heen hadden gebouwd, is het toch gelukt om hier de eindwinst te pakken.”

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: