De zes genomineerden voor Flevopenning Participatie zijn bekend

Lelystad, 17 Februari 2017 /EZPress/ - Zes Flevolandse bedrijven zijn genomineerd voor Participatiepenning 2017. De maatschappelijk betrokken bedrijven die zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden hebben in het kader van de Participatiewet zijn: Stichting Thuiszorg De Versterking (Almere), Recreatieboerderij De Sternhof (Zeewolde); Restaurant KFC (Lelystad), Familiebedrijf Zuidberg (Ens), AB Tuinstyling (Urk) en Vereecken Fruit (Dronten). De winnaar wordt op 19 mei tijdens het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen op Urk bekendgemaakt.

De Participatie Flevopenning wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Daarin werken Flevolandse gemeenten en de sociale partners in het kader van de Participatiewet en de Banenafspraak samen aan de realisatie van banen voor mensen een afstand tot de arbeidsmarkt. Landelijk moeten er in 2026 100.000 extra banen in het bedrijfsleven bijkomen en 25.000 bij de overheid. Voor Flevoland betekent dit 644 extra banen in 2017, waarvan 412 bij het bedrijfsleven en 232 bij de overheid. Onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ richt het RWF zich op werkgevers die inzien dat mensen met een arbeidsbeperking van grote waarde kunnen zijn voor hun bedrijf.

In 2016 werd de Participatie Flevopenning voor het eerst uitgereikt en kwamen er al prachtige voorbeelden voorbij van werkgevers die buiten de gebaande paden durven te ondernemen en met een sociale én ondernemende blik ruimte maken binnen hun bedrijf. De prestigieuze onderscheiding in 2016 ging naar Daklapack Europe in Lelystad.
De samenwerkende gemeenten gebruiken het populaire Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen, dat dit jaar bij Balk Shipyard op Urk worden gehouden, als het podium om nut en noodzaak te benadrukken van een inclusieve arbeidsmarkt, waarin Iedereen met arbeidsvermogen in staat moet worden gesteld om mee te doen.

Tom Lansink, voorzitter van de Stichting Flevopenningen, zegt: “Het streven is om voor iedereen een plek op de arbeidsmarkt te realiseren. Dat is een brede opdracht waarbij er beroep wordt gedaan op het maatschappelijk verantwoord ondernemen van werkgevers. De zes genomineerden voor de Participatiepenning 2017 hebben laten zien dat zij ieder op hun eigen terrein excellent presteren in het kader van de Participatiewet.”

//Einde bericht

Bron: Flevopenningen

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: