Primoz Roglic derde in Denia

Amsterdam, 03 Februari 2017 /EZPress/ - Primoz Roglic is vandaag derde geworden in de tweede etappe van de Ronde van Valencia. De rit startte in Alicante en finishte 180 kilometer later in Denia. Na een regenachtige dag was het Tony Martin (Katusha) die als eerste over de streep kwam. Greg van Avermaet (BMC) is de nieuwe leider.

“Het was vandaag zwaar en koud. Ik voelde mij een stuk beter dan gisteren, dus hebben we het op het eind nog geprobeerd.” aldus Primoz Roglic. “Steven en ik trokken volle bak door en probeerden weg te rijden op de laatste klim. Toen ik in de kopgroep zat reed Tony Martin weg, die was gewoon niet te houden.”

Roglic was blij dat hij zijn niveau weer terug heeft. “Ik voelde me goed en bleef er ondanks de slechte dag van gisteren toch in geloven.”

Pas na een uur koersen ontstond er een kopgroep van drie. Deze groep fietste al snel een voorsprong van meer dan 5 minuten bij elkaar. Tijdens de eerste beklimming van de Alto de Montigo viel de kopgroep uit elkaar en niet veel later werden de aanvallers teruggepakt.

Op de laatste beklimming van de Alto de Montigo wist Roglic samen met onder anderen Nairo Quintana (Movistar) en Tony Martin weg te rijden uit het peloton. In de natte afdaling ontsnapte Martin uit de kopgroep om solo aan te komen in Denia. Achter hem sprintte Pim Ligthart (Roompot) naar de tweede plaats en werd Roglic derde.

Nico Verhoeven
Ploegleider Nico Verhoeven baalde van het weer. “We hadden eigenlijk verwacht, en gehoopt, dat het droog zou blijven. Als het hier regent is de weg meteen heel glad. Dat hebben we gemerkt met een aantal valpartijen onderweg. Stef Clement was bij een grote valpartij betrokken, maar gelukkig zonder erg.”

Ook de kopman, Steven Kruijswijk, bleef volgens Verhoeven niet gespaard. “Gisteren in de ploegentijdrit verloren we al de nodige tijd, maar vandaag verloor Kruijswijk opnieuw tijd. Hij kwam als een van de eerste van het peloton boven, maar doordat een renner voor hem onderuit ging viel hij ook. Hierdoor miste hij de aansluiting met het eerste peloton.”

Verhoeven is blij dat Roglic zich weer van voren liet zien “Primoz Roglic heeft gelukkig zijn niveau weer terug. Gisteren had hij echt een slechte dag terwijl hij als een van de motoren in de ploegentijdrit fungeerde. Vandaag was hij top en kon hij met de besten mee omhoog. Dat resulteert dan in een derde plek.”

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: