Pressroom Brussels DC nv

Creditcard certificatie differentieert datacenters

Foto:
Logo PCI DSS

Datacenter United heeft als eerste partij de certificatie voor PCI DSS binnengehaald voor haar twee datacenters

Zaventem, 20 Januari 2017 /EZPress/ - Datacenter United, een sterk groeiende Belgische datacenter provider met locaties in Antwerpen en Brussel, heeft als eerste partij in België de certificatie van 3.1 PCI DSS en Assessment of Compliancy voor co-locatie, hosting en fysische beveiliging behaald.

De Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) is een internationale standaard gedefinieerd door de Payment Card Industry Security Standards Council met als doel om de risico’s van het beheer van persoons-en bedrijfsgevoelige informatie in kaart te brengen en te controleren. De PCI DSS certificatie omvat een evaluatie van beleidsregels, procedures en technische systemen door een gecertificeerde externe partij. Het onderzoek omvatte onder andere on-site beoordelingen en volledige audits van de veiligheidsprocessen- en procedures van beide fysieke locaties.

“Onze belangrijkste doelstelling is om data van onze klanten te beveiligen en om onze systemen in regel te houden met de allerhoogste kwaliteitseisen,” zegt Friso Haringsma, Managing Director DCU. “Hiermee dragen wij concreet bij aan het waarmaken van de recent geuite ambitie van B-Hive; om Brussel meer op de kaart te zetten binnen de fintech, én aan bedrijven om te voldoen aan de nakende Europese Data Protectie verordening”.

De standaard bestaat zelf uit een uitgebreide verzameling van meer dan 100 strikte regels en eisen waaraan men moet voldoen. Het is een regelgeving die bijdraagt aan de beveiliging van bankkaart gegevens voor applicaties, software, fysieke systemen, netwerk infrastructuur en overige beschermende maatregelen.

“Met deze nieuwe PCI DSS certificatie en de eerdere ISO en ISAE3402 certificaties garanderen wij bestaande, en nieuwe klanten, dat de uitbesteding van hun ICT bij Antwerp en Brussels Datacenter in goede handen is. Noodzakelijke zekerheden in een digitaal groeiende wereld waar privacy af en toe in de cloud dreigt verloren te lopen” besluit de Managing Director.

//Einde bericht

Bron: Brussels DC

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distrribution BV www.ezpress.eu

Links:
Website Datacenter United



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: