Opening Karmac Bibliotheek Benschop groot succes

Foto:
Wethouder Johan Everdingen knipt het lint van Karmac Bibliotheek Benschop door. Links Theo Doreleijers, algemeen manager van Karmac Bibliotheek.

Lopik, 09 Januari 2017 /EZPress/ - De nieuwe vestiging van Karmac Bibliotheek in Benschop is vandaag officieel geopend door wethouder Johan van Everdingen van de gemeente Lopik. Onder groot enthousiasme van ca. 100 leerlingen van de Sint Victor school knipte hij een lint door, waarmee de openingshandeling was verricht.

“Dankzij Karmac is een bibliotheekvestiging voor Benschop behouden”, zei wethouder Everdingen in zijn toespraak. De leerlingen konden daarna constateren dat de nieuwe bibliotheek heel veel van hun favoriete titels in haar collectie heeft. De totale collectie omvat ruim 3.000 boeken die leden direct kunnen lenen. Zij kunnen ook reserveren uit de gehele collectie van Karmac, die inmiddels ruim 125.000 boeken omvat. De bieb in Benschop is gevestigd in basisschool Sint Victor en is 38,5 uur per week geopend.

Theo Doreleijers, algemeen manager van Karmac Bibliotheek, toonde zich bijzonder verheugd met de opening van de bibliotheek in Benschop: “Dank aan velen die zich hebben ingezet en de laatste weken erg veel werk hebben verzet. Het resultaat mag er zijn!”, zei hij trots. Verleden week nog opende Karmac Bibliotheek de nieuwe bibliotheekvestiging in Lopik. Die bibliotheek is gevestigd in dorpshuis De Schouw.

Met de nieuwe Karmac bibliotheek hebben de inwoners van de gemeente Lopik een moderne bibliotheek met een ruime boekencollectie, tijdschriften en kranten. Via de website www.karmacbibliotheek.nl kunnen boeken worden gereserveerd. In de bibliotheek staat tevens een ruime leestafel. Karmac Bibliotheek gaat samen met de lokale (vrijwillige) maatschappelijke organisaties jaarlijks activiteiten organiseren over thema’s zoals cultuur en ontspanning, lezen en literatuur, mediagebruik en nieuwe media, maar ook ontmoeting en debat.

//Einde bericht

Bron: Karmac Bibliotheek

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: