Nederlandse en Belgische koning praten met bedrijfsleven bij VNO-NCW

Den Haag, 30 November 2016 /EZPress/ - Koning Willem-Alexander en de Belgische koning Filip hebben vandaag deelgenomen aan een rondetafelbijeenkomst met Belgische en Nederlandse ceo`s bij VNO-NCW. Deze bijeenkomst in de Malietoren was onderdeel van het staatsbezoek van het Belgisch koningspaar.

Centrale vraag
Tijdens de rondetafelbijeenkomst met de bedrijfslevendelegatie werd gediscussieerd over onder meer duurzaamheid en het belang van nieuwe investeringen in innovatie, digitalisering en infrastructuur. Vooral de vraag `hoe op deze terreinen gezamenlijk een vuist te maken in Europa` stond centraal.

Sterke relaties
Van Nederlandse zijde waren ceo`s van bedrijven aanwezig die sterke relaties hebben met België. Zo namen Dick Boer (Ahold Delhaize) en Feike Sijbesma (DSM) deel aan deze bijeenkomst. Van Belgische zijde waren onder andere Jean-Pierre Clamadieu (Solvay), Marc du Bois (Spadel) en Gert Ysebaert (Mediahuis) aanwezig.

Staatsbezoek
VNO-NCW organiseerde deze economische bijeenkomst in het kader van het staatsbezoek van België aan Nederland samen met haar Belgische zusterorganisatie VBO. Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse handel was namens het kabinet hierbij aanwezig. Namens België waren Didier Reynders (vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken), Geert Bourgeois (minister-president van Vlaanderen) en Pieter De Crem (staatssecretaris van Buitenlandse Handel) present.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: