Meer vergunningen voor nieuwbouw afgegeven

Den Haag, 28 November 2016 /EZPress/ - Voor het eerst in een jaar tijd is het aantal afgegeven bouwvergunningen voor nieuwbouwwoningen gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag in de kwartaalmonitor bouw.

Voor bijna 14.000 woningen werd in het derde kwartaal van dit jaar een bouwvergunning afgegeven. Dat is ruim 31 % meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ligt nog wel ruim onder het niveau van 2008. Toen werd voor bijna 22.000 woningen per kwartaal een vergunning verleend.

Dieptepunt
Het dieptepunt was in 2013 met per kwartaal gemiddeld 6.500 bouwvergunningen. Een jaar later trok dit aantal aan tot bijna 10.000 woningen per kwartaal. Dit aantal groeide in de eerste twee kwartalen van 2015 verder, maar daarna daalde het aantal nieuwbouwvergunningen.

Kwartaalmonitor bouw
De kwartaalmonitor bouw geeft een overzicht van de ontwikkelingen in de bouwsector. In het derde kwartaal van 2016 was de bouw de sterkst groeiende bedrijfstak van de Nederlandse economie. Het vertrouwen van bouwondernemers is groter dan ooit. Ze zijn onder meer positief over de werkgelegenheid.

//Einde bericht

Bron: Vereniging Eigen Huis

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: