Teamleader haalt investering binnen van 10 miljoen euro

Organisatie groeit in 4 jaar naar 100 medewerkers en opent kantoren in heel Europa

Amsterdam, 11 November 2016 /EZPress/ - Teamleader, SaaS-oplossing voor CRM, sales, projectmanagement en facturatie, heeft een investering opgehaald van 10 miljoen euro bij onder andere Fortino Capital (lead investor). Met deze investering kan Teamleader het gelijknamige product doorontwikkelen tot een volwaardig platform voor het midden- en kleinbedrijf en volop inzetten op Europees marktleiderschap in het mkb-segment. Na een seed round en een Series A in 2015 is dit de derde investering van Fortino Capital in Teamleader. Jeroen De Wit, CEO van Teamleader: “De investering laat ons enerzijds toe om snel nieuwe markten op te zoeken. Anderzijds blijven we ook investeren in het product en in de ondersteuning van onze bestaande klanten.”

Teamleader is in 2012 opgericht als een geïntegreerde oplossing voor CRM, offertebeheer, projectmanagement, tijdregistratie en facturatie voor mkb’ers. Het bedrijf heeft zich in korte tijd ontpopt tot snelst groeiende scale-up van Europa, door de continue focus op een gebruiksvriendelijke en geïntegreerde tool die ondernemers toelaat om snel en zonder hoge kosten te digitaliseren. Het bedrijf heeft inmiddels kantoren in West-Europa, de DACH-regio en Zuid-Europa.

Lokale teams, lokale integraties
Teamleader is onderscheidend mede door haar multi-lokale strategie. Met plaatselijke teams in de landen waar de organisatie aanwezig is, zorgt Teamleader ervoor dat klanten ondersteuning krijgen door mensen die hun context begrijpen. “Deze lokale aanpak werkt,” zegt Sjoerd Göddeke, directeur Teamleader Nederland. “In de toekomst willen we deze aanpak niet alleen toepassen aan de hand van lokale teams, maar willen we die lokale aanwezigheid nog meer uitstralen in ons product. Denk hierbij aan integraties met lokale softwaretools. Zo wordt het voor ondernemers nog makkelijker om te digitaliseren.”

Groeipotentieel
Het potentieel voor Teamleader is groot. Jeroen De Wit: “De afgelopen jaren waren fantastisch. We verdrievoudigden onze groei in een jaar, zijn van 15 naar 100 werknemers gegaan, en hebben kantoren geopend in Amsterdam, Berlijn en Madrid. Maar wat ons betreft is dit pas een begin. De mkb-markt in Europa is heel groot. Volgens schattingen van de Europese Commissie zijn er maar liefst 23 miljoen kleine en middelgrote bedrijven in Europa. Veel van die ondernemers zijn momenteel op zoek naar oplossingen om hun productiviteit en competitiviteit te verhogen. Ze beseffen dat digitalisering een noodzaak wordt. Door nu bij te tanken zijn we uitstekend gepositioneerd om een gooi te doen naar marktleiderschap.”

Duco Sickinghe van Fortino Capital: “Wij zijn al twee jaar betrokken bij het Teamleader-project, en we maken graag deel uit van het verdere groeiverhaal. Fortino Capital investeert graag in leiders. Vanaf de start zagen we in Teamleader al een bedrijf dat alles in zich heeft om dé Europese referentie te worden binnen het mkb. We waren overtuigd door het potentieel van het product, maar evenzeer door Jeroen en zijn team. We hebben ons niet vergist. We kijken uit naar het verhaal dat het Teamleader-team gaat neerzetten in de komende jaren.”

//Einde bericht

Bron: Marcommit

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: