Spelregels voor professioneel vastgoedmanagement

Den Haag, 25 Oktober 2016 /EZPress/ - Afgelopen jaar werkten ruim 50 gemeenten mee aan het formuleren van spelregels voor professioneel gemeentelijk vastgoedmanagent. De spelregels kunnen worden gebruikt als referentieregels. Gemeenten kunnen zelf kiezen welke regels ze wel of niet willen overnemen.
Willem Raaijmakers, hoofd vastgoedbeheer bij de gemeente Breda en een van de initiatiefnemers voor het ontwikkelen van landelijke referentieregels:

`De spelregels zorgen voor de gewenste ordening en helpen vooruit. Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden en bovendien leidt standaardisering tot de broodnodige professionalisering en efficiency in de eigen organisatie. Als de spelregels eenmaal goed zijn beschreven en draagvlak hebben, geven ze ook echt ruimte om aan de slag te gaan. Dat hebben we in Breda ook zo ervaren.`

Werkschrift
Een groot deel van de spelregels vindt u op de website van Bouwstenen voor Sociaal (zie hieronder). De spelregels verschijnen op 1 december in de vorm van een werkschrift, aan de hand waarvan een gemeente het interne gesprek op gang kan helpen. Deelnemers aan de Najaarsbijeenkomst van Bouwstenen kunnen met de initiatiefnemers van de spelregels in gesprek en krijgen het werkschrift gratis mee naar huis.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: