Holy F. Wie is er bang voor 150 jaar feminisme?

Foto:

Amsterdam, 20 Oktober 2016 /EZPress/ - De afgelopen weken staan de kranten bol van reacties op de ‘Trump tapes’, bangalijsten van het studentencorps, de aanwezigheid van Chimamanda Ngozi Adichie afgelopen vrijdag bij Brainwash festival en Buitenhof, het Opzij Top 100 event waarin José van Dijck tot meest invloedrijke vrouw van 2016 werd benoemd. Het is duidelijk: feminisme leeft!

Al deze gebeurtenissen maken de voorstelling ‘Holy F’ van Rudolphi Producties en theatercollectief Waal en Wind actueel en nodig. Het is 150 jaar geleden dat de eerste golf van het feminisme op kwam. Er is sindsdien veel gebeurd en veel veranderd, maar we zijn er nog niet.

Voor deze voorstelling duiken Eva Marie de Waal en Sophie van Winden samen met columnist en filosoof Simone van Saarloos in de geschiedenis van het feminisme. Zij verdiepen zich in een aantal sleutelfiguren uit de geschiedenis en onderzoeken de huidige stand van zaken. Wat hebben Virginia Woolf, Simone de Beauvoir, Aletta Jacobs, Audre Lorde of de suffragettes tegen de moderne vrouw te zeggen? Zien zij een verwend prinsesje of zijn ze trots op hoe zij met haar verworven vrijheid omgaat? Met de nodige zelfspot peilen Eva Marie en Sophie de stand van de emancipatie anno 2016. Samen met hun publiek gaan ze op zoek naar nog altijd sluimerende vooroordelen en hardnekkige misverstanden.
Een voorstelling die zowel vrouwen als mannen verrast en verwart.

Waal en Wind is een collectief van Eva Marie de Waal en Sophie van Winden.
Sophie van Winden studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Ze heeft onder andere gespeeld bij het Noord Nederlands Toneel en het Nationale Toneel. Voor haar eerste filmrol in Leef! ontving zij een Gouden Kalf. Verder was Sophie onder meer te zien in ‘Overspel’, ‘Heer&Meester’ en op dit moment vertolkt ze de hoofdrol in de speelfilm ‘Prooi’ van Dick Maas.
Eva Marie de Waal studeerde aan de Theaterschool Amsterdam. Zij heeft onder andere gespeeld bij Toneelgroep Oostpool, het Nationale Toneel en maakte voorstellingen bij o.a. Mugmetdegoudentand. Verder was Eva Marie te zien in ‘Penoza’, ‘Van God Los’ en de nieuwe ziekenhuisserie ‘CMC’.

Simone van Saarloos studeerde filosofie en literatuurwetenschappen. Ze was columnist bij Vrij Nederland en schreef o.a. voor de Volkskrant. Simone is de jongste Zomergast ooit. Verschenen van Simone zijn o.a.: `Ik deug/deug niet` en `Het monogame drama`. Dit najaar verschijnt haar roman ‘De vrouw die’.

Uitgebreidere informatie over de voorstelling en de makers: viarudolphi.nl/productie/holy-f

Rudolphi Producties is de artistieke thuishaven voor zelfstandige theatermakers zoals Waal en Wind, met een voorliefde voor theater dat dicht op de huid van de samenleving zit. Rudolphi Producties kiest voor theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast.

//Einde bericht

Bron: Rudolphi Producties

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: