Vierde plek op concurrentie-index is prachtig

Den Haag, 29 September 2016 /EZPress/ - De stijging van Nederland naar de vierde plek op de Global Competitiveness Index van het World Economic Forum (WEF) is een ‘prachtige score’, zegt voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW. ‘Het kabinet en veel hardwerkende ondernemers verdienen een pluim daarvoor. Het topsectorenbeleid en de hervormingen werpen hun vruchten af.’ Wel is het volgens hem nu zaak om ‘ons niet in slaap te laten sussen’.

Voorop lopen
Van 138 landen is Nederland vierde geworden na Zwitserland, Singapore en de Verenigde Staten. Hoge scores zijn er onder meer voor de infrastructuur, de gezondheidszorg en het hoger onderwijs. Met de publiek-private samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen loopt Nederland voorop, aldus het WEF.

Grote transities
De Boer wijst er wel op dat Nederland voor enkele grote transities staat, onder meer op het gebied van energie en digitalisering. Daarin moet langjarig worden geïnvesteerd. VNO-NCW en MKB-Nederland hebben daar voorstellen voor neergelegd in NL Next Level.

EU-front
Hij deelt de zorgen van het WEF met betrekking tot de Europese Unie. Er ontstaat een duidelijke achterhoede van Zuid- en Oost-Europese landen. ‘Ook moet de EU collectief een sterk front blijven vormen.’

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: