Team LottoNL-Jumbo met Gesink en Kelderman naar Lombardije

Amsterdam, 28 September 2016 /EZPress/ - Zaterdag 1 oktober staat de laatste wedstrijd in de WorldTour op het programma. De Ronde van Lombardije is misschien wel de zwaarste eendagskoers van het jaar. Team LottoNL-Jumbo gaat er alles aan doen om met Gesink en Kelderman een rol te spelen in de finale.

“Het is een van eerlijkste klassiekers van het seizoen. De koers is zo lastig dat de beste mannen uiteindelijk overblijven. Dat maakt de Ronde van Lombardije zo’n mooie wedstrijd.” Ploegleider Addy Engels kijkt ernaar uit om met zijn ploeg te starten in Il Lombardia.

“We starten met een mooie ploeg in deze Italiaanse klassieker. Met Gesink en Kelderman hebben we twee mannen die in de finale een rol kunnen spelen. Met Martens, Lindeman en Tankink een aantal ervaren mannen. Voor Enrico Battaglin is het zijn eerste koers na het uitvallen in de Vuelta. Als streekrenner staat ook hij met veel motivatie aan de start. Koen Bouwman en Alexey Vermeulen zijn de jonge renners van het gezelschap.”

Gesink is volgens Addy Engels de vooruitgeschoven man. “Robert Gesink heeft in het verleden laten zien dat hij mee kan doen in de finale. Gesink is goed uit de Vuelta gekomen en is weer fris genoeg om opnieuw van voren mee te doen.” Volgens Engels mag er ook wat verwacht worden van Kelderman. “Wilco liet in de Eneco Tour zien dat hij in vorm is. Kelderman heeft het voordeel dat hij afgelopen week nog diep is moeten gaan. Met voldoende rust kan dat ervoor zorgen dat hij zaterdag in een goede vorm aan de start staat.”

Robert Gesink
“Ik ben gemotiveerd om in mijn laatste koers van dit seizoen iets moois te laten zien. Lombardije is een schitterende koers waar ik vaak een goed resultaat heb neergezet.” Het wordt de eerste koers na de Vuelta voor Robert Gesink. “Ik ben benieuwd hoe mijn benen zijn. De Vuelta was natuurlijk super maar ik heb daarna lange tijd geen koersen gereden. Ik heb hard getraind om het niveau vast te kunnen houden.” Gesink vertrekt al vroeg naar Italië. “Samen met Alexey Vermeulen vertrekken wij eerder naar Italië om de finale goed te verkennen. Deze is anders geworden dus kan het vast geen kwaad om het eens goed te bekijken.”

Kelderman
“Lombardije is een mooie koers en ik hoop daar in de finale mee te kunnen strijden. Ik hoop dat ik Robert zo lang mogelijk kan bijstaan in de finale. Samen met Gesink moeten wij zeker wat kunnen laten zien.” Wilco Kelderman komt net terug uit de Eneco Tour, waar hij 6e werd. “Het is afwachten hoe mijn vorm is komende zaterdag. Ik ben goed uit de Eneco Tour gekomen en normaal gesproken moet ik het weekend erna in een goede vorm zijn. Het zal wel weer wennen worden om de klimmetjes op te moeten rijden. Het parcours is natuurlijk niet te vergelijken met dat van de Eneco Tour.”

Line up: Enrico Battaglin, Koen Bouwman, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Bert-Jan Lindeman, Paul Martens, Bram Tankink en Alexey Vermeulen

Ploegleider: Addy Engels

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: