25 jaar Opera Zuid: van Le Nozze tot Le Nozze

Maastricht, 27 September 2016 /EZPress/ - 25 Jaar geleden werd Stichting Opera Zuid opgericht als “de nieuwe professionele operavoorziening voor Zuid Nederland” met als eerste productie Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart. 25 Jaar later opent Opera Zuid het nieuwe seizoen 2016/2017 met de operaklassieker Le Nozze di Figaro. Een waardige afsluiting van het jubileumjaar. In de lente van 2017 staat Il barbiere di Siviglia nog op het programma. Verder staat het educatief samenwerkingsproject De prins op het knappe paard in samenwerking met Het Laagland op het programma.
25 jaar Opera Zuid De afgelopen 25 jaar heeft Opera Zuid zich ontwikkeld van een productiekern tot een internationaal operagezelschap, dat bovendien tien jaar geleden in Nederland het voortouw heeft genomen op het gebied van internationale talentontwikkeling.

Ook in Le Nozze di Figaro krijgen jonge zangers uit onder andere Nederland, Rusland en Griekenland de kans om zich als artiest te ontwikkelen. Zo kunt u genieten van bekenden gezichten als Anna Emelianova, Veerle Sanders, Rubèn Plantinga en Marcel van Dieren en nieuwe talenten zoals Anna Stylianaki, Nikos Kotenidis en Stefan Stoll. En deze productie wordt geregisseerd door Daniel van Klaveren, die eerder bij Opera Zuid – samen met Miranda van Kralingen – de productie Pagliacci regisseerde.

De prins op het knappe paard. Een educatieve sprookjesvoorstelling voor kinderen van 8-10 over....De liefde. Veel bezongen, veel beleefd en ongelofelijk veel over gelogen. Met de down- to-earth, recht voor zijn raap vertellingen van Het Laagland en de romantische, uitbundige kippenvel-kwaliteiten van Opera Zuid wil Lennart Monaster op een luchtige, muzikale en absurde manier aantrappen tegen de Disney-versie van de liefde die we in onze jeugd meekrijgen en een sprookje vertellen dat een luchtige spiegel voorhoudt over de werkelijke liefde met alle mankementen die erbij horen. Hij doet dat samen met jonge zangers en acteurs omlijst door prachtige Barokmuziek.

//Einde bericht

Bron: Stichting Opera Zuid

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: