Smappee breidt distributie uit naar smart home webshops

Kortrijk, 22 September 2016 /EZPress/ - Smappee, het Belgische bedrijf dat een toonaangevende rol wil spelen in de energietransitie, zet een nieuwe stap in zijn internationale groei. De slimme energiemonitor moet voortaan ook beschikbaar zijn via smart home webshops. CEO Stefan Grosjean kondigt de distributieplannen aan tijdens de Smart Home Summit in Londen, de belangrijkste conferentie in Europa over de technologische innovaties in huis.

Nieuwe distributiekanalen voor Smappee
Smappee kondigt met de verkoop via smart home e-tailers een nieuwe stap aan in haar distributiestrategie. “Smappee past perfect in het productaanbod van e-tailers die smart home oplossingen bieden. Energie is het derde luik binnen het smart home productaanbod, naast verlichting en beveiliging. De lokale smart home webshops zijn een goed distributiekanaal, aangezien de relatie met de online klant reeds bestaat. Dit betekent voor de consument een vertrouwde omgeving en vooral extra gebruiksgemak”, vertelt Stefan Grosjean.

In 2013 lanceerde Smappee haar eigen webshop. Sinds 2015 zijn de monitors van Smappee ook beschikbaar via een partnernetwerk van Value Added Resellers. Dit netwerk omvat installateurs van zonnepanelen, energiebesparende bedrijven, consultants in hernieuwbare energie en domotica experts. In sommige landen wordt de Smappee-monitor ook te koop aangeboden via Amazon.com. Om de verdere groei te stimuleren, verkoopt Smappee haar monitors voortaan ook via e-tailers in smart home oplossingen.

Revolutie in energiebeheer
De Smappee-energiemonitor geeft gebruikers snel en eenvoudig een overzicht van hun realtime energieverbruik. Dankzij de unieke elektronische handtekening van elektronische apparaten, kan Smappee het verbruik van de belangrijkste apparaten registreren en realtime weergeven via de Smappee app. Gebruikers kunnen ook ‘trigger’ opties activeren om elektronische toestellen automatisch uit te schakelen, bijvoorbeeld wanneer de gebruiker vroeger naar bed gaat of het huis verlaat. “Onze oplossingen voor energiebeheer bieden gebruikers inzicht in hun energieconsumptie en helpen dus om energie duurzaam te verbruiken,” aldus Stefan Grosjean. “Smappee werkt ook als een verkeersleider tussen zonnepanelen en elektrische toestellen. Zo kan Smappee de autobatterij aansturen om automatisch op te laden wanneer zonnepanelen een surplus aan elektriciteit genereren”.

//Einde bericht

Bron: smappee

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: