Team LottoNL-Jumbo 6e in ploegentijdrit Vuelta a Espana

Amsterdam, 22 Augustus 2016 /EZPress/ - Team LottoNL-Jumbo is de Vuelta a Espana zaterdag begonnen met een 6e plaats in de ploegentijdrit. De Nederlandse formatie gaf 28 seconden toe op ritwinnaar Team Sky. Kopman Steven Kruijswijk finishte veilig bij de eerste vijf van zijn ploeg. Peter Kennaugh is de eerste leider in het algemeen klassement.

“We hebben best een goede tijdrit gereden”, zei trainer Mathieu Heijboer. “Ons hoofddoel was om Steven Kruijswijk veilig naar de finish te loodsen en niet teveel tijd te verliezen. Deze zesde plaats is niet verkeerd. We hebben iets teveel verloren in het laatste stuk, doordat we te vroeg met vijf man overbleven. Dan moet je op safe spelen en dat hebben we gedaan. We zijn opgelucht, want zo’n ploegentijdrit is altijd stressvol. Victor Campenaerts en Jos van Emden waren onze motoren vandaag en ook Koen Bouwman, die debuteert in een grote ronde, heeft het geweldig gedaan. Ik ben trots op het team.”

Dikke pluim
Ook Jos van Emden was lovend over Campenaerts en Bouwman. “Zij rijden allebei voor het eerst een grote ronde”, gaf hij aan. “Ze bleven er tot het einde bij en waren ook zeker een meerwaarde in deze ploegentijdrit. Zij verdienen een dikke pluim. De start van onze tijdrit was een beetje rommelig, maar daarna begon het te draaien. Ik ben ook tevreden met wat ik zelf heb laten zien, vandaag. Met deze ploeg, vol met klimmers, hebben we het vandaag goed gedaan.”

“Super gaaf”, zei Koen Bouwman. “Dit is mijn eerste grote ronde en dan begin je met een ploegentijdrit. Dat is allemaal nieuw voor mij, maar ik had een goede dag en kon er tot het laatst bij blijven. Dit was zo leuk, dit zou ik wel vaker willen doen.”

“Dit was meteen een belangrijke dag voor mij als tijdrijder”, gaf Victor Campenaerts aan. “Ik wilde heel graag mijn steentje bijdragen voor het team en voelde me heel sterk. Het was de eerste keer dat ik een ploegentijdrit reed op dit niveau. Het verschil is dat je relatief korte aflossingen doet, maar wel heel de tijd 60 kilometer per uur rijdt.”

Energie sparen
Kopman Steven Kruijswijk was ook tevreden met de uitslag van de ploegentijdrit. “We hebben goede zaken gedaan met het team”, concludeerde hij. “Ik ben hier tevreden over, we zijn de Vuelta goed gestart. Ik wil me in de eerste week een beetje rustig houden en in een veilige positie blijven. De bedoeling is om zo veel mogelijk energie te sparen voor het zwaarste gedeelte van deze Vuelta.”

“Ik ben heel blij met vandaag”, besloot George Bennett, die ook bij de eerste vijf van Team LottoNL-Jumbo over de streep kwam. “Ik ben nooit zenuwachtig voor wielerwedstrijden, maar vandaag was ik dat wel. Het ging goed, ik ben blij dat het erop zit en de Vuelta kan nu echt beginnen, wat mij betreft.”

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: