Betalen met iDEAL QR bij WK Vierspannen Paarden

Snel en gemakkelijk betalen met de iDEAL app

Amsterdam, 18 Augustus 2016 /EZPress/ - Betaalvereniging Nederland is samen met ticketprovider TicketFlow en de CM Groep gestart met een vervolgpilot voor iDEAL QR. Tijdens paardensportevenement WK Vierspannen Paarden bij Outdoor Brabant, dat van 31 augustus tot en met 4 september in Breda plaatsvindt, wordt betalen met iDEAL QR via de iDEAL app getest. De vervolgpilot staat in het teken van het testen van de diverse gebruikstoepassingen van iDEAL QR, om meer inzicht te krijgen in de ervaringen van gebruikers.

Diverse iDEAL QR-betaalmogelijkheden voor Outdoor Brabant
Betalen met iDEAL QR is eenvoudig. Met de gratis iDEAL-app op de smartphone wordt de QR-code direct van een beeldscherm, poster of advertentie gescand. Daarna betaalt men veilig, snel en gemakkelijk via de mobiele app van de eigen bank.

De iDEAL QR-betaling wordt voor verschillende gebruiksmomenten ingezet. Zo zet TicketFlow de iDEAL QR-code in bij online afrekenen van de toegangskaarten. Via advertenties met een iDEAL QR-code kun je direct een ticket voor het evenement aanschaffen, met de iDEAL app. Tijdens het evenement kan de toegang tot het terrein van Outdoor Brabant en de merchandising van Gemaco met iDEAL QR worden afgerekend.

Meerdere pilotdeelnemers
Gedurende de vervolgpilot zijn er meerdere organisaties die betalingen met iDEAL QR testen.
Zo gebruiken Betaald Voetbal Organisatie NAC, webwinkel Megekko en goededoelenorganisaties Justdiggit en EyeCare Foundation inmiddels ook iDEAL QR als betaalmethode. De gebruikstoepassingen variëren hier van het overnemen van een iDEAL-betaling van een webbrowser naar de smartphone tot het scannen van een iDEAL QR-code op een poster.

Nederlandse consumenten gewend aan elektronisch betalen
Met diverse deelnemers en toepassingen tijdens de vervolgpilot verwacht Betaalvereniging Nederland dat steeds meer Nederlanders iDEAL als positief ervaren. Uit recent onderzoek onder duizend mensen, uitgevoerd in opdracht van de Betaalvereniging, blijkt dat Nederlanders een positief gevoel hebben bij elektronisch betalen. Ze vinden het gemakkelijk en snel.

Niet alleen pinnen, online bankieren en iDEAL zijn inmiddels ingeburgerd, ook nieuwere ontwikkelingen als contactloos betalen zijn bij veel consumenten bekend. De Betaalvereniging verwacht iDEAL QR daaraan toe te voegen.
De eerste pilot vond plaats tijdens de nationale collecteweek van de Hartstichting. Doneren via de iDEAL QR-code op de collectebus is toen met enthousiasme ontvangen.

iDEAL QR-app
Betaalvereniging Nederland ontwikkelde in samenwerking met mobiele dienstverlener CM Groep zowel de iDEAL app als het platform waarop de QR-codes aangemaakt en gecontroleerd worden. Betaalvereniging Nederland en CM Groep bundelen het sterke betaalmerk iDEAL en de mobiele expertise van CM. iDEAL is de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland.
De app is beschikbaar voor Android en iOS en te downloaden vanuit app stores.

//Einde bericht

Bron: Betaalvereniging

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: