Aanvraag berekeningsmethodiek netwerktarieven experimentenregeling

Den Haag, 25 Juli 2016 /EZPress/ - VvE’s en coöperaties die een ontheffing hebben gekregen in het kader van het besluit experimenten decentrale duurzame elektriciteitsopwekking moeten de berekeningsmethodiek van hun netwerktarieven laten goedkeuren door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Bent u een VVE of coöperatie en heeft u van RVO een ontheffing gekregen op onderdelen van de Elektriciteitswet? Of bent u van plan om dat te doen? In deze handleiding legt ACM uit welke informatie zij nodig heeft om een aanvraag te kunnen beoordelen en welke (wettelijke) eisen aan de berekeningsmethodiek van netwerktarieven worden gesteld.

Wat doet ACM?
De coöperatie of vereniging die het experiment uitvoert, moet vooraf bedenken hoe de deelnemers de netwerkkosten van het experiment betalen. ACM toetst vervolgens de netwerktarieven. Kosten voor het elektriciteitsnetwerk zijn onder andere het aansluiten, transporteren en meten van elektriciteit.
Waarom werkt ACM met deze handleiding?

Om het beoordelingsproces zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen, is het van belang dat ACM de benodigde informatie op een overzichtelijke manier ontvangt. Deze handleiding is bedoeld om aanvragers te helpen de juiste informatie aan te leven. In deze handleiding zijn kaders opgenomen waar de gewenste informatie ingevuld kan worden. U mag de aanvraag ook als Excel-document aanleveren. In dat geval vraagt ACM u wel duidelijk in het model aan te geven hoe de informatie overeenkomt met de kaders zoals deze in deze handleiding opgenomen zijn.

Welke informatie vraagt ACM?
Om de berekeningsmethode van de tarieven te kunnen beoordelen heeft ACM ruwweg de volgende informatie nodig:
Een overzicht van alle kostensoorten die een experiment maakt voor beheer van het elektriciteitsnetwerk en de meters.
Een beschrijving waaruit blijkt dat deze kosten doelmatig zijn.
Berekeningsmethode van tarieven in formules met voorbeeld zodat deze navolgbaar is voor ACM.

Hoe dien je een aanvraag in?
U kunt een aanvraag indienen door deze handleiding volledig in te vullen, al dan niet met een Excel bestand als bijlage, en per e-mail te versturen naar experimenten@acm.nl.

Wat zijn de wettelijke termijnen?
De goedkeuring of afwijzing van de berekeningsmethodiek van netwerktarieven kan worden aangemerkt als een beschikking op aanvraag. Een beschikking op aanvraag moet in principe binnen acht weken genomen worden. ACM kan deze termijn één keer verlengen met een redelijke termijn. Als ACM aanvullende informatie opvraagt, wordt de termijn opgeschort totdat ACM de informatie heeft ontvangen.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: