Brandweerkamer en bonden stellen een verkenner in

Den Haag, 21 Juli 2016 /EZPress/ - Naar aanleiding van een informeel gesprek tussen de onderhandelingsdelegatie van de Brandweerkamer en vakbonden, is besloten een onafhankelijke verkenner in te schakelen. De verkenner gaat de verschillen en/of overeenkomsten tussen beide voorstellen feitelijk in kaart brengen.

Werkwijze verkenner
De verkenner wordt op zeer korte termijn gezocht. De verkenner gaat tijdens de zomervakantie met beide partijen (Brandweerkamer en vakbonden) in gesprek over de exacte inhoud van de voorstellen en/of standpunten. Het doel is dat verschillen en/of overeenkomsten feitelijk in beeld worden gebracht, zodat partijen zelf een oordeel kunnen vellen over mogelijke openingen tot onderhandeling. Eind augustus presenteert de verkenner de uitkomsten van zijn onderzoek aan de onderhandelingsdelegaties.

Voortgang
De formele onderhandelingen zijn hiermee niet hervat. Beide partijen besluiten pas na presentatie van het rapport van de verkenner, of, en zo ja hoe, tot hervatting van het formele overleg kan worden overgegaan.

Dit betekent dat de bonden doorgaan met actievoeren. Maar partijen hebben wel afgesproken dat gedurende het onderzoek de acties niet verzwaard worden. Bovendien vragen de bonden hun actiecomités om coulant te reageren op verzoeken van de korpsleiding met betrekking tot bedrijfsvoeringstaken, die aantoonbaar van invloed zijn op de hulpverlening. De Brandweerkamer roept de werkgevers van de Veiligheidsregio’s op gedurende de zomerperiode waarin de verkenning plaats vindt géén korting op loon en/of verlof toe te passen.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: