Innovatiepositie Nederland kan nóg beter

Den Haag, 15 Juli 2016 /EZPress/ - Nederland behoort in 2016 voor het eerst tot de groep innovatieleiders op het gebied van innovatie. Dit stelt het European Innovation Scoreboard 2016, donderdag gepubliceerd door de Europese Commissie. Deze analyse bevestigt de recent door VNO-NCW en MKB-Nederland gepresenteerde visie op het innovatiebeleid, Nederland innovatief Topland. Kern van deze visie is dat Nederland een innovatief topland is omdat het Nederlandse innovatiebeleid een ijzersterk fundament kent.

Extra investeringen
Op dit fundament is het zaak om aan dat dit succesvolle Nederlandse innovatiebeleid een nieuwe impuls te geven. Dit kan door extra investeringen in de vorm van een publieke impuls van 1 miljard euro, zoals VNO-NCW en MKB-Nederland al eerder bepleitten. Om zo een bijdrage leveren aan de grote, maatschappelijke transities waar ons land voor staat. Ook dringen de ondernemingsorganisaties er op aan om fiscale instrumenten zoals de innovatiebox ongemoeid te laten. De EU laat duidelijk zien dat de private investeringen in R&D aantrekken.

Kopgroep
Samen met Denemarken, Duitsland, Finland en Zweden vormt Nederland de kopgroep van landen. Nederland is voor het eerst zogenoemd innovatieleider in plaats van innovatievolger. De hoge score dankt Nederland onder andere omdat er vooruitgang geboekt is bij de hoeveelheid private investeringen in onderzoek en ontwikkeling en door de unieke samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven.

Innovatiebeleid
In Nederland Innovatief Topland pleiten VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland verder voor een verbreed en integraal innovatiebeleid. Ze zetten bijvoorbeeld in op versterking van netwerken tussen grote bedrijven en start- en scale-ups, met concrete initiatieven als versnellingstafels.


//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: