Pressroom De Kunstcollegas BV

Vier meter hoge Vuurvogel op Annual Dutch Art Fair 2016

Foto:
Van 23 tot en 25 september verrijst de Vuurvogel van kunstenares Othilia Verdurmen bij de entree van de Annual Dutch Art Fair (ADAF) in het World Fashion Centre / Beursplaza Amsterdam.

Raamsdonksveer, 08 Juli 2016 /EZPress/ - Van 23 tot en 25 september verrijst de Vuurvogel van kunstenares Othilia Verdurmen bij de entree van de Annual Dutch Art Fair (ADAF) in het World Fashion Centre / Beursplaza Amsterdam.

Het kleurrijke kunstwerk bestaat enerzijds uit een liggende, dode Vuurvogel met een spanwijdte van zeven meter. Daarboven verrijst de levende Vuurvogel, zoals de feniks in de Griekse mythe, tot vier meter hoogte. Dit kunstwerk gemaakt van textiel en voorzien van honderden LED-lichtjes, dat onder andere acht maanden in het Groninger museum is geëxposeerd, laat de onverwoestbaarheid van het leven zien en het mysterie van de dood.

In vlammen opgegaan
Het bijzondere van dit project is dat de installatie, die al bijna gereed was, in januari 2009 vlak voor de opening in het Groningen Museum volledig in vlammen opging. De kunstenares besloot daarop dat het verhaal nog diepere dimensies vertelt en herbouwde de Vuurvogel waardoor hij letterlijk herrees uit de dood. Kunst en het werkelijke leven vervlochten tot een onlosmakelijk geheel. Othilia Verdurmen: ‘Ik kan het je niet aanraden, maar terugkijkend is het de meest boeiende en mysterieuze reis, die ik ooit gemaakt heb.’
Na een succesvolle reis door Nederland langs onder andere het Groninger Museum, Rijksmuseum Twente, Museum de Buitenplaats en de Kunst10daagse in Bergen is de Vuurvogel nu te bewonderen bij de entree van de ADAF 2016.

ADAF
De Annual Dutch Art Fair is de meest professionele kunstbeurs in Nederland waar kunstenaars en designers hun werk zelf rechtstreeks kunnen exposeren en verkopen, zonder commissie af te dragen aan de organisatie en zonder tussenkomst van een galerie. De ADAF creëert hierdoor een bijzonder platform voor (inter)nationale kunstenaars, designers, en bezoekers. Alleen kunstenaars en designers met werk van professioneel niveau kunnen aan de ADAF deelnemen. De beurs is geopend op 23 september van 17.00 tot 21.00 uur en op 24 en 25 september van 11.00 tot 17.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.adaf.nl.

Quotes
This work is really beautiful, I am touched and overwhelmed.’
Marie Stravinsky, vice presidente Foundation Igor Stravinsky

‘Een overrompelend beeld van abstract realisme.’
Ton Derksen, wetenschapsfilosoof

‘Met deze spectaculaire creatie geeft Verdurmen een andere betekenis aan het begrip sculptuur. Niet alleen door het verrassende materiaalgebruik, maar vooral, doordat haar presentatie een beroep doet op al onze zintuigen.’ Jet van der Sluis, kunsthistorica

//Einde bericht

Bron: Nationaal Kunstplatform


Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution BV www.ezpress.eu

Links:
De website van ADAF



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: