Oproep tot deelname proeftuinen `Maak Verschil`

Den Haag, 14 Juni 2016 /EZPress/ - Richard van Zwol, secretaris-generaal van het ministerie van BZK en voorzitter van de Studiegroep Openbaar Bestuur, riep tijdens het VNG Jaarcongres samenwerkende gemeenten/regio’s op om zich aan te melden voor deelname aan de proeftuinen ‘Maak Verschil`.
Het doel van de proeftuinen is om, vanuit de bestaande praktijk, de vervolgstappen te verkennen naar aanleiding van de aanbevelingen in het rapport ‘Maak verschil’ van de Studiegroep Openbaar Bestuur.

Bijeenkomst
De Studiegroep heeft vorige week in een mailing de regio’s uitgenodigd deel te nemen aan een bijeenkomst van BZK, IPO en VNG op vrijdag 17 juni (9.00-12.00 uur) in Utrecht. Geïnteresseerde Regio’s wordt gevraagd om daar een ‘pitch’ van 5-7 minuten te geven. Deze pitch is vormvrij, waarbij het de bedoeling is om een concrete propositie toe te lichten op de verbinding van de ‘eigen’ regionale praktijk met ‘Maak verschil`.

De voor de proeftuinen ingestelde stuurgroep, bestaande uit Richard van Zwol (BZK, secretaris-generaal), Gert-Jan Buitendijk (BZK, directeur-generaal Bestuur & Wonen) Jantine Kriens (voorzitter VNG-directieraad) en Henry Meijdam (directeur IPO), is uiteraard aanwezig.

Wilt u zich nog aanmelden? Dat kan vandaag nog via studiegroep@minbzk.nl.
Graag vernemen we daarbij wie namens uw regio aanwezig zal zijn.
Selectiecriteria
Bij de keuze voor regio’s kijken we vooral naar regio’s die direct kunnen beginnen en die een concreet voorstel hebben. Nadrukkelijk zal ook gekeken worden naar de mogelijkheid om van een regio te leren. Verder is een goede ‘mix’ van opgaven en vormen van samenwerking (stadium, intensiteit, ambities, georganiseerde triple helix) en geografische spreiding van belang.

Tijdens het symposium ‘Maak Verschil’ op 30 juni in Den Haag maken we de (vier) geselecteerde regio’s bekend.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: