Beheer topvrouwendatabase voortaan door stichting

Den Haag, 11 Februari 2016 /EZPress/ - Een nieuwe stichting zal voortaan de topvrouwendatabase beheren. Dat moet er voor gaan zorgen dat het aantal vrouwelijke commissarissen en bestuurders verder doorgroeit. Bedrijven en headhunters die op zoek zijn naar board ready topvrouwen, kunnen hun voordeel doen met de database. De Stichting Topvrouwen is een initiatief van VNO-NCW en van Talent naar de Top, dat zich al sinds 2008 bezighoudt met topvrouwen.

Positief
Onder leiding van voorzitter Marry de Gaay Fortman zal de stichting de database met daarin zo`n duizend topvrouwen beheren. Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, is positief gestemd. `Vorig jaar was al meer dan de helft van de nieuwe benoemde commissarissen vrouw. Maar we zijn er natuurlijk nog niet.` De Boer wees eerder op een vier stappen plan dat bedrijven zouden moeten volgen in hun zoektocht naar nieuwe bestuurders en commissarissen.

Kwalitieit
Het achterlopende aantal topvrouwen in het bedrijfsleven heeft niks te maken met gebrek aan aanbod, maar met het kijken op de verkeerde plekken, zei De Boer al eerder. `Het komt de kwaliteit van besluitvorming ten goede als Raden van Besturen en Commissarissen divers zijn samengesteld. Dit moeten we als bedrijfsleven toch kunnen realiseren.`

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: