Diversiteit is goede businesscase

Den Haag, 26 November 2015 /EZPress/ - VNO-NCW en MKB-Nederland hebben woensdag samen met nog twintig andere organisaties het diversiteitscharter ondertekend. Minister Plasterk was namens de overheid aanwezig. Met het charter geven zij aan discriminatie op de werkvloer tegen te gaan door de actieve werving van mensen met verschillende culturele en seksuele achtergronden en mensen met een arbeidsbeperking. `Diversiteit past bij maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar is ook gewoon een businesscase`, zei MKB-Nederland-voorzitter Michaël van Straalen bij de ondertekening.

Verkleuring
Diversiteit op de werkvloer leidt tot vernieuwing en helpt bedrijven bij het inspelen op veranderingen in de omgeving, aldus Van Straalen. `Consumenten veranderen bijvoorbeeld van samenstelling. Die `verkleuring` zie je vervolgens ook terug in het personeelsbestand van een sector als de detailhandel.` Door te streven naar diversiteit worden bovendien alle aanwezige talenten in de samenleving aangeboord.

Maatwerk
De MKB-Nederland-voorman wees erop dat er `geen gouden recept is voor een effectief diversiteitsbeleid`. Elk bedrijf moet daarin met maatwerk een eigen weg vinden, op basis van vrijwilligheid. Het diversiteitscharter helpt daarbij. Het charter komt voort uit een advies van de Sociaal-Economische Raad om discriminatie tegen te gaan.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: