EYE opent Woody Allen retrospectief met Nederlandse première Irrational Man

Amsterdam, 03 Juli 2015 /EZPress/ - EYE en Paradiso Filmed Entertainment zijn zeer verheugd dat Irrational Man op donderdag 9 juli zijn Nederlandse première beleeft als openingsfilm van het filmretrospectief ‘De komedies van Woody Allen’. Dit betekent dat de film in Nederland meer dan een week eerder te zien is dan in de Verenigde Staten, waar de film pas op 17 juli in de bioscopen gaat draaien.

9 juli, 19.15 Nederlandse première Irrational Man, EYE, www.eyefilm.nl/woody, Nederlandse trailer: http://bit.ly/IrraMan_NLtr

In Irrational Man, de nieuwe zomerse tragikomedie van Woody Allen, speelt Joaquin Phoenix filosofieprofessor Abe Lucas, die zich in een existentiële crisis bevindt maar een nieuw doel in zijn leven ontdekt wanneer hij een relatie begint met een van zijn studenten (Emma Stone). De film is vanaf 20 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen. De film zal daarnaast nog een aantal keer te zien zijn tijdens de gehele periode van het retrospectief, dat van 9 juli t/m 9 september loopt.

De komedies van Woody Allen
Wat maakt Woody Allen tot een van de meest briljante komieken van de afgelopen eeuw? De komedies van Woody Allen geeft antwoord op die vraag met de vertoning van de belangrijkste titels uit Allens omvangrijke oeuvre. Van de zelden vertoonde ‘early funny ones’ uit de jaren zeventig, zoals Take the Money and Run en Love and Death, tot zijn nieuwste, de thriller Irrational Man. Ook moderne klassiekers als Annie Hall en Manhattan zijn weer op het grote doek te zien evenals minder bekende titels, waaronder het ondergewaardeerde Stardust Memories en de meesterlijke jazz-film Sweet and Lowdown.

De komedies van Woody Allen brengt dertig films van de New Yorkse regisseur op het doek. Ook is hij te zien als acteur in films van anderen, worden documentaires over zijn werk vertoond en brengt het programma klassiekers bijeen die Allen inspireerden. Het merendeel van de films is afkomstig uit de EYE-collectie en is te zien op celluloid, zoals Allen het ‘t liefste heeft. Bijzonder is de programmering van de sciencefictionparodie Sleeper, de eerste film waarin Allens muze Diane Keaton optreedt: voor de vertoning verwierf EYE een nieuwe 35mm-kopie .

//Einde bericht

Bron: EYE

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: