CBS: consumentenvertrouwen fors gestegen

Den Haag, 19 Juni 2015 /EZPress/ - Het consumentenvertrouwen in Nederland is in juni flink verbeterd ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

De graadmeter voor het consumentenvertrouwen klom naar een stand van 6, tegen 2 in mei. Dat is het hoogste niveau in bijna acht jaar tijd. Volgens het CBS zijn consumenten vooral positiever geworden over het economisch klimaat.

Consumenten oordelen minder negatief over hun toekomstige financiële situatie. Ze vinden het een gunstige tijd voor het doen van grote aankopen, stelt het CBS.

Het statistiekbureau meldde ook dat consumenten optimistischer zijn geworden over de arbeidsmarkt. De verwachting voor de toekomstige werkloosheid verbeterde aanzienlijk en is in juni voor het eerst in ruim vier jaar tijd positief.

Het consumentenvertrouwen ligt momenteel duidelijk boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (min 8). Het vertrouwen bereikte in april 2000 met 27 de hoogste stand ooit. Het dieptepunt werd met min 44 bereikt in februari 2013.

//Einde bericht

Bron: CBS


Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: