Pressroom koning & vogel

Crowdfundactie grootste publieke zonnepark gelukt

Project is `powered by Greenchoice`

Breda, 17 April 2015 /EZPress/ - Vanochtend is het doelbedrag voor ZonneWIJde, het grootste zonne-energie crowdfundingproject van Nederland, gehaald. In een paar maanden werd door 633 deelnemers meer dan €750.000 bij elkaar gefinancierd. Dus gaat deze zomer de bouw van de bijna 7000 zonnepalen in Breda van start. Het project is een samenwerking tussen De ZonneWIJde, Gemeente Breda, Greenchoice en Zonnepanelendelen.nl. Naast crowdfunding wordt een deel van het park gefinancierd door een Nederlandse duurzame bank.

De ZonneWIJde komt te liggen op braakliggend terrein langs de snelweg en produceert de komende twintig jaar gemiddeld 1,6 GWh elektriciteit per jaar. Ofwel de elektriciteitsbehoefte van circa 450 huishoudens.

Eigen groene energie
Jeroen Vanson van duurzame energieleverancier Greenchoice: ‘Wij hebben als doel dat mensen zo min mogelijk energie verbruiken en hun stroom zoveel mogelijk zelf opwekken uit bijvoorbeeld wind en zon. Via een initiatief als ZonneWIJde kunnen mensen ook zónder zonnepanelen op hun eigen dak toch duurzame energie opwekken. De afgelopen weken nam de belangstelling om mee te doen in rap tempo toe. Het enthousiasme van de eerste deelnemers trok steeds meer mensen aan: duurzame energie werkt echt aanstekelijk.’

Deelnemers aan ZonneWIJde kochten een (deel van een) zonnepaneel op het park. Meedoen kon al vanaf 25 euro. De meeste mensen kozen voor ongeveer twee panelen, voor circa 900 euro. Deelname bleef zeker niet beperkt tot Breda; iedereen in Nederland kon meedoen aan dit project.

Lokale initiatieven powered by Greenchoice
‘Het project is een succesvol voorbeeld voor iedereen die duurzame energie wil opwekken. De kracht zit hem in slimme samenwerking tussen partijen waarbij je het enthousiasme van lokale initiatieven koppelt aan de juiste kennis en een flinke dosis slagkracht. Een opschaalbaar model dat landelijk kan leiden tot een forse toename van lokale energieprojecten,’ vertelt Vanson.

‘Lokale energieprojecten vormen in onze ogen de basis voor een échte overgang naar 100% groene energie. Daarom ‘poweren’ we vol overtuiging door het hele land tientallen lokale initiatieven en energiecoöperaties. We geven kracht aan mensen die samen energie op willen wekken. Van de ZonneWIJde in Breda, tot diverse lokale energieprojecten door heel Nederland.`

(Persvragen over dit bericht kunt u stellen aan Jeroen Vanson van Greenchoice via 06 - 41 14 27 96)

Links:
Greenchoice Nieuws




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: