Pressroom World Vision

Koningin Máxima bezoekt project World Vision in Myanmar

Foto:
Koningin Maxima bezoekt World Vision-project in Myanmar

Koningin Máxima bezoekt microfinancieringsprogramma World Vision

Amersfoort, 01 April 2015 /EZPress/ - Koningin Máxima is in Myanmar om te praten over betere toegankelijkheid tot financiële diensten, zoals banken, verzekeringen en pensioenen. World Vision ondersteunt in Myanmar al jaren lokale ondernemers met activiteiten rondom microfinanciering. Als onderdeel van haar bezoek bezocht zij in Hmawbie lokale ondernemers die met behulp van een door World Vision verstrekte kleine lening hun bedrijfje konden uitbreiden.

Koningin Máxima is als vertegenwoordiger van de VN op bezoek in Myanmar om te praten met vertegenwoordigers van de overheid en banken en met lokale ondernemers die profiteren van microkredieten.

Koningin Máxima had in Hmawbie onder andere een ontmoeting met Daw Tin Tin Lwin en haar zoontje. Tin Tin heeft een winkel waarin ze plastic meubilair en keukengerei verkoopt. Ze vertelde dat zij onvoldoende kon investeren in haar winkel, waardoor het maar de vraag was of zij haar winkel kon openhouden. De eerste lening van 250.000 Kyats ($ 250,-) investeerde Tin Tin in het uitbreiden van het productassortiment van keukengerei en plastic meubilair. Hierdoor kreeg zij nieuwe klanten en namen haar omzet en inkomsten flink toe. Nadat ze haar eerste lening had betaald, kreeg ze een tweede lening van 350.000 Kyats ($ 350,-) om verder te investeren in haar productassortiment. Aan Koningin Máxima vertelde Tin Tin dat zij de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet en extra kapitaal wil blijven investeren in haar winkel. Tin Tin: `Dankzij World Vision`s microfinancieringsprogramma heb ik meer inkomen en kan ik de onderwijskosten van mijn zoontje betalen.`

Hmawbie is een plaatsje in de buurt van de commerciële hoofdstad Yangon. Het staat bekend om de levering van groenten, fruit, gevogelte en eieren voor de markt van Yangon. In de afgelopen jaren is de bevolking enorm gegroeid door de komst van migranten, die van het platteland naar de stad trekken. Door deze groei is het aantal financiële dienstverleners te klein om te kunnen voorzien in de vraag naar microfinancieringen aan kleine ondernemers. Door het gebrek aan toegang tot financiële diensten is het voor de mensen in Hmawbie moeilijk om in hun levensonderhoud te voorzien. World Vision is op deze behoefte ingesprongen en verstrekt sinds 2012 microfinancieringen in Hmawbie. Het bezitten van een klein bedrijf biedt een gezin financiële zekerheid. Het stelt hen in staat om hun gezinsinkomen te vergroten en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Hierdoor genieten de kinderen van een betere gezondheid, voeding en onderwijs. Koningin Máxima was erg blij dat ze lokale ondernemers kon ontmoeten en met hen kon praten over microfinanciering.

Sinds 2012 hebben al 2.600 huishoudens geprofiteerd van de betaalbare microkredieten van World Vision. Totaal gaat het hierbij om een kredietportefeuille van $ 450.000 voor handel, productie, landbouw en levensonderhoud. Zo worden er bijvoorbeeld kleine leningen verstrekt aan ouders om het gezinsinkomen aan te vullen voor de aankoop van schoolgeld en lesmiddelen. In 2014 ontvingen bijna 700 gezinnen totaal $ 88.000 voor onderwijs financiering.

//Einde bericht

Bron: World Vision

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution www.ezpress.eu


Links:
Website World Vision

Volg World Vision



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: