Inschrijving Food Valley Award 2015 geopend

Wageningen, 26 Maart 2015 /EZPress/ - Vele zakelijke voordelen nationaal en internationaal, erkenning door een onafhankelijke jury en ruime media-aandacht. Eerdere winnaars en genomineerden ervaren jaren later nog steeds de voordelen van de Food Valley Award, een van de meest prestigieuze prijzen voor innovatie in de Nederlandse agrifood, feed en hortisector. De inschrijving voor de 11e editie van de Food Valley Award, een initiatief van Food Valley NL, is geopend.

De prijs
De winnaar van de Food Valley Award ontvangt:
• Een professionele promotiefilm van de innovatie (ook voor de genomineerden).
• Volledig verzorgde publicatie van de innovatie, op www.dutchfoodinnovations.com, een unieke Engelstalige website met Nederlandse innovaties.
• Wereldwijde profilering van de innovatie door Food Valley NL en toegang tot het internationale netwerk van Food Valley NL.
• Een publicatie over de innovatie in editie 4/2015 van Holland Food Innovations, het internationale vakblad over Nederlandse innovaties. Een uitgave van Food Valley NL en MYbusinessmedia, uitgever van onder meer VMT en VoedingNu.
• Een kunstwerk van de hand van Olav Slingerland, een certificaat en een judicium.
• Een tweejarig gouden lidmaatschap van de Food Valley Society.

Wereldwijde aandacht
In 2014 won JFPT foodlife de Food Valley Award met de Pluckr, een nieuw type druivenonttrosser.
“Het winnen van deze prijs heeft ons wereldwijd enorm veel aandacht opgeleverd,” vertelt Jeroen Lijkendijk van JFPT foodlife. “We hebben veel aanvragen gehad, vooral van druiventelers die geïnteresseerd zijn in het verminderen van de beschadiging van de vruchten. Inmiddels draaien er Pluckr-machines in de Verenigde Staten, Engeland en Spanje. Ook heeft een groot tomatenbedrijf heeft serieuze belangstelling voor de machine.”

Eerdere winnaars en genomineerden ervaren jaren later nog steeds de voordelen van de Food Valley Award.

Criteria
De genomineerden en de uiteindelijke winnaar worden bepaald door een onafhankelijke vakjury. De jury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter en de economische haalbaarheid. Daarnaast kan ook de originaliteit en/of mate van samenwerking binnen het project of initiatief door de jury beloond worden.

Aanmelden of voordragen
Direct aanmelden of een innovatie voordragen kan via www.foodvalleyaward.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over deelname, de vakjury, de criteria en de innovaties van eerdere winnaars en genomineerden. Inzendingen (formulier en volledige beschrijving) dienen uiterlijk 31 mei 2015 te zijn ontvangen door Food Valley NL.

De Food Valley Award wordt uitgereikt tijdens de Food Valley Expo op 13 oktober 2015 in Wageningen.

//Einde bericht

Bron: Food Valley

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: