CBS: Investeringen groeien weer, na een paar maanden met krimp

Den Haag, 19 Maart 2015 /EZPress/ - In januari 2015 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 5,1 procent groter dan in januari 2014. Deze stijging is vooral te danken aan de hogere investeringen in wegvervoer en woningen. Dit meldt het CBS vandaag. In november en december krompen de investeringen met 0,9 en 2,8 procent.
De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Januari 2015 heeft een werkdag minder dan januari 2014.

Meer investeringen in vrachtauto’s en woningen
In januari is vrijwel in alle investeringscategorieën meer geïnvesteerd dan een jaar eerder. Vooral de investeringen in wegvervoer zoals vrachtauto’s met of zonder oplegger lagen hoger. In januari 2014 waren de investeringen in dit soort vervoersmiddelen juist laag. Dat viel samen met het van kracht worden van Europese emissienormen in januari 2014. Ook is in januari 2015 meer in nieuwe personenauto’s geïnvesteerd.
Verder lagen de investeringen in woningen en in infrastructuur hoger dan in januari 2014. Ook is meer geïnvesteerd in machines en telecommunicatie.

Omstandigheden investeringen verbeterd
Volgens de Investeringsradar van het CBS zijn de omstandigheden voor de investeringen in maart beter dan in februari. Zo was de groei van de export aanzienlijk groter dan een maand eerder. Ook het consumentenvertrouwen verbeterde sterk.

//Einde bericht

Bron: CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: