Niet jaarlijks vrij op 5 mei

Den Haag, 09 Maart 2015 /EZPress/ - VNO-NCW en MKB-Nederland vinden dat 5 mei eenmaal in de vijf jaar een vrije dag moet blijven, zoals dit jaar het geval is. Dat zeggen de ondernemingsorganisaties in reactie op het pleidooi van het Nationaal Comité 4 en 5 mei om Bevrijdingsdag jaarlijks tot vrije dag te bestempelen. Wie jaarlijks vrij wil zijn op 5 mei, kan zelf een vrije dag nemen, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.

Werknemer wil flexibiliteit
Als er in de periode van Koningsdag (27 april) en Hemelvaart (14 mei) nóg een jaarlijkse vrije dag bijkomt, ligt de productie lang stil, menen de ondernemingsorganisaties. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek wijzen uit dat een collectieve vrije dag tussen 1 en 1,5 miljard euro kost. Volgens werkgeversvereniging AWVN zijn werknemers ook niet zo te porren voor een vaste vrije dag. Die willen vooral flexibiliteit in het kiezen van hun vrije dagen.

Betekenis van vrijheid
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wil dodenherdenking en bevrijding weer duidelijk aan elkaar koppelen. Er moet meer stil worden gestaan bij de betekenis van vrijheid toen en nu, juist nu steeds minder mensen kunnen betuigen van de Tweede Wereldoorlog, aldus het comité.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: