De 5 trends in uitvaarten voor 2015

Zelfbewustzijn, milieuvriendelijk, duurzaamheid, eigen inbreng en maatwerk

Hilversum, 17 Februari 2015 /EZPress/ - Meride Uitvaartverzorging merkt dat in toenemende mate de consument zich bewust wordt dat niet de verzekeraar maar hijzelf de bepalende is door welk bedrijf hij de uitvaart laat verzorgen. De bewuste consument informeert naar mogelijkheden en vraagt offertes aan. Een milieubewuste uitvaart en een graf op een natuurbegraafplaats komen steeds vaker voor. Meer zelf regelen en speciale wensen voor de plechtigheid zijn aspecten van een uitvaart die consumenten in toenemende mate willen.

1. Uitvaartverzekeraars vaker buiten spel
Veel mensen hebben een uitvaartverzekering bij een verzekeraar lopen. In toenemende mate wordt de consument zich bewust dat hij de uitvaart door een uitvaartbedrijf naar keuze kan laten uitvoeren. Verzekerden zitten in 95% van de gevallen niet aan de verzekeraar vast. Wat meespeelt in deze trend is dat veel consumenten kiezen voor een kleinschalig en persoonlijke karakter van de dienstverlening rondom een overlijden.

2. Groeiende vraag naar milieuvriendelijke producten
Bewustwording zorgt ook voor een toenemende vraag naar milieubewuste uitvaarten. Niet alleen milieuvriendelijke uitvaartkisten, maar ook milieuvriendelijk drukwerk, vervoer en zelfs bloemkeuze heeft steeds meer de voorkeur. Frank van Splunter, Commercieel Manager bij uitvaartkistenfabriek Bogra: “Door de grote vraag naar Eco uitvaartkisten hebben wij ons assortiment op dat vlak met meer dan 16 modellen uitgebreid”.

3. Natuurbegraafplaatsen meer in trek
De vraag naar een natuurgraf neemt sterk toe. Er zijn een aantal voordelen aan verbonden. Het graf is eeuwigdurend, dit in tegenstelling tot graven op gewone begraafplaatsen. Onderhoud is niet nodig, zelfs niet gewenst. Het graf dient op te gaan in de omgeving. De kosten voor een natuurlijk graf zijn globaal genomen niet veel hoger dan een regulier graf. Op dit moment zijn er een tientalnatuurbegraafplaatsen in Nederland. Meride verwacht in 2015 een uitbreiding van dit aantal.

4. Consumenten regelen meer zelf
Steeds vaker heeft de consument de wens om de uitvaart of delen daarvan, zelf te regelen. Het blijft belangrijk dat een ervaren persoon de familie met raad en daad bijstaat, iemand die de kwaliteit bewaakt en voorkomt dat er onherstelbare fouten worden gemaakt. Meride staat positief in deze ontwikkeling. “Het helpt in het bewust nemen van afscheid, waardoor emoties beter en sneller verwerkt worden”, aldus Ray Klos, uitvaartverzorger bij Meride.

5. Vaker speciale wensen
Standaard uitvaarten vormen steeds meer de minderheid. Op elk onderdeel zijn alternatieven te bedenken, zodat het afscheid naadloos aansluit bij wie de overledene was. Denk aan bijzondere locaties, afwijkende vormen van vervoer en zeer persoonlijke invulling van de plechtigheid. Een professioneel uitvaartbedrijf biedt die alternatieven en vertelt zonder terughoudendheid over de voor- en nadelen ervan. Marc Dreuning, Algemeen Directeur Meride Uitvaartverzorging: “Maatwerk voor elke uitvaart, van klein tot groot, is de doelstelling van Meride voor 2015.”

Meer informatie vindt u op www.meride.nl

//Einde bericht

Bron: Meride

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: