Pressroom koning & vogel

Leden Windunie bundelen energie voor Greenchoice

Rotterdam, 17 December 2014 /EZPress/ - 75 leden van Windunie, windmolens en windparken, hebben hun windenergie gebundeld aangeboden aan de markt. Greenchoice deed hen de beste aanbieding, zowel in prijs als flexibiliteit. De windmolenaars zijn hiermee de komende jaren verzekerd van een goede prijs voor hun windenergie en van nauwe samenwerking met een betrouwbare duurzame energieleverancier. Greenchoice zet met de overeenkomst een grote stap op weg naar haar doel om in 2020 100% van haar duurzame energie uit Nederland te halen. Mede dankzij de ‘Pool’ van Windunie komt in 2015 al 75% van de stroom van Greenchoice van eigen bodem.


Bundelen windstroom
Rob Kouwenberg van Windunie: ‘Met het gezamenlijk aanbod van de windstroom wil Windunie voor haar leden een optimale prijs realiseren. Voor agrariërs, het grootste deel van onze leden, is dit een bekende tactiek die ook bij aanbod van suiker en melk wordt gevolgd. De Pool was voor ons een logische stap als bemiddelaar van stroomcontracten. We zijn blij met afnemer Greenchoice, waarmee we al jaren samenwerken. Greenchoice heeft de juiste uitstraling op de markt en biedt ons de beste garanties.’

Maurice Koenen van Greenchoice: ‘Bijzonder is dat hiermee de twee meest duurzame partijen in de energiewereld elkaar nog verder versterken. Windunie staat al jaren bovenaan de duurzaamheidsladder van de Consumentenbond en Greenchoice is de meest duurzame van de grotere leveranciers in Nederland.’

Direct van molen naar klant
Windunie en Greenchoice sluiten hiermee ook de keten van stroomproducent naar stroomklant. Dankzij de samenwerking komt de stroom van de windmolen direct bij de eindgebruiker. Dat levert flinke voordelen op: minder tussenschakels en betere afstemming van productie op afname. Zo krijgt de producent een gegarandeerde goede prijs voor de geleverde energie. En de klant weet zeker dat de 100% duurzame energie uit Nederland komt. Windunie heeft een prima reputatie als voorspeller van het windaanbod in Nederland, maar gaat nu samen met Greenchoice investeren in de verdere verbetering van de voorspellingen. Betere voorspellingen leiden tot lagere kosten die weer ten gunste komen van de windmolenaars en de klanten van Greenchoice.

Winduniestroom
Greenchoice gaat binnenkort exclusief Winduniestroom aanbieden als ‘windproduct’, in plaats van het huidige 100% Nederlandse Wind. In 2015 is er bij Greenchoice genoeg windenergie voor circa 300.000 huishoudens. Greenchoice is nog steeds de enige leverancier die uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas levert aan inmiddels bijna 400.000 klanten, zowel huishoudens als zakelijk.

www.greenchoice.nl/nieuws

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Links:
Greenchoice Nieuwsberichten




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: