IDS pioniert met Business Intelligence door inzet Qlik Sense

IDS verbetert customer performance met Qlik Sense

Hoofddorp, 17 December 2014 /EZPress/ - Qlik®, (NASDAQ: QLIK), leider in data discovery, maakt bekend dat IDS kiest voor Qlik Sense®. IDS is ketenregisseur en ontzorgt diverse grote internationale partijen op het gebied van supply chain management. Qlik Sense, geïmplementeerd door Qlik partner 2foqus, stelt IDS in staat om op basis van data uit het transportmanagementsysteem eenvoudig dynamische maatwerkrapportages te maken voor zowel haar klanten als logistiek dienstverleners. Met Qlik Sense kan IDS zaken als kostenpatronen, performance, looptijden, transportkosten en ladingsstromen snel visueel inzichtelijk maken. IDS zet hiermee in op een verbetering van de customer performance en een versnelde en verbeterde overdracht van informatie. Qlik Sense is het nieuwste product van Qlik en maakt device-onafhankelijke, selfservice visualisatie en data discovery mogelijk.

Dynamische rapporten en gebruiksgemak
Als logistiek dienstverlener streeft IDS ernaar om supply chain oplossingen te leveren, waarmee klanten hun efficiency tegen zo laag mogelijke directe en indirecte kosten kunnen optimaliseren. Dit zorgt voor een betrouwbare overdracht van goederen met volledige transparantie gedurende het gehele proces. IDS heeft geen eigen vloot of magazijn, maar biedt expertise en ervaring om het supply chain proces zo efficiënt en gestroomlijnd mogelijk te maken. Het gebruiksgemak en de mogelijkheid tot dynamische rapportage lag aan de basis voor de keuze voor Qlik Sense. Met behulp van de data storytelling-functionaliteit kan IDS rapportages en inzichten direct delen in een presentatietemplate. Vanuit de presentatie kunnen zij direct met de klant in de Qlik Sense data duiken, om zo (vervolg)vragen real-time te beantwoorden. Ook was het voor IDS van belang dat niet-technische gebruikers makkelijk overweg kunnen met de oplossing. Het intuïtieve drag-and-drop principe waarmee diverse databronnen eenvoudig naar Qlik Sense gesleept kunnen worden sluit naadloos aan op deze behoefte. IDS experimenteerde al enige tijd met de gratis desktopversie van Qlik Sense. Dankzij de positieve bevindingen besloot IDS om Qlik Sense in de hele organisatie uit te rollen.

Paul van der Burg, directeur van IDS: “Qlik Sense blinkt uit wat betreft het razendsnel visualiseren van data, iets dat voor onze rapportage naar klanten zo belangrijk is. Hierdoor krijgen zij in één oogopslag inzicht in en overzicht van al hun logistieke processen. Anderzijds kunnen we de prestaties van de vervoerders inzichtelijker maken, waardoor zij beter kunnen sturen op performance. Een win-win situatie dus voor zowel klant als transport- en expeditiebedrijven.”

Sabine Palinckx, Country Manager Benelux bij Qlik: “Rapportages en transparantie richting klanten is tegenwoordig belangrijker dan ooit, zeker als je in het geval van IDS het hele reilen en zeilen van de logistieke keten in beheer neemt. Met Qlik Sense is IDS in staat om per klant snel aantrekkelijke dynamische rapportages te maken in een handomdraai. IDS laat zien dat zij een zeer vooruitstrevende partij is als het gaat om data-visualisatie en -discovery.”

//Einde bericht

Bron: Qlik

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: