Windcentrale overweegt ruime energieleverancierskeuze

Amersfoort, 17 September 2014 /EZPress/ - Huishoudens die een Winddeel, een stukje van windturbine, van de Windcentrale kopen, zijn vooralsnog verplicht klant te worden van energieleverancier Greenchoice. De Windcentrale wil dit veranderen en is daarom in gesprek met meerdere energieleveranciers.

Dit zegt Johan Blom, mededirecteur van de Windcentrale, in een interview met nieuwsdienst Energeia. Met welke energieleveranciers de Windcentrale in gesprek is, is niet duidelijk.

Afgelopen november schreef Vereniging Eigen Huis in een brief aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat het niet wenselijk is dat consumenten in een energiecoöperatie langdurig gebonden zijn aan één leverancier. Dat is nu wel het geval is bij de Windcentrale. Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij de vereniging: `Het is goed dat de ACM, naar aanleiding van onze brief, in haar energievisie meer aandacht besteedt aan de keuzevrijheid van consumenten in een energiecoöperatie. Ook zijn we blij dat de Windcentrale overweegt de leverancierskeuze te verruimen.`

Begin 2015 start de verkoop van nieuwe Winddelen, verwacht Blom. Hij gaat er niet van uit dat huishoudens dan al uit meerdere energieleveranciers kunnen kiezen. In een ronde daarna mogelijk wel.

Vorig jaar heeft Vereniging Eigen Huis met de Windcentrale Winddelen verkocht van windturbine De Witte Juffer. Omdat huishoudens geen leverancierskeuze hadden, heeft de vereniging het project niet uitgebreid naar meerdere windturbines.

//Einde bericht

Bron: Vereniging Eigen Huis

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: