Ton Koopman viert 70e verjaardag in ‘zijn’ Bussum

Bussum, 06 September 2014 /EZPress/ - In oktober wordt de internationaal vermaarde Bussumer Ton Koopman 70 jaar. De jarige dirigent, organist en klavecinist viert dat met een reeks feestelijke concerten langs Nederlandse podia, maar ook met het vervolg van de succesvolle familievoorstelling ‘Oorwurm’. Beide tours starten in Bussum op vrijdag 10 oktober met een ‘Oorwurm’ én een uitbundig Verjaardagsconcert in Ton Koopmans ‘eigen’ Bussum.

De familievoorstelling ‘Oorwurm’ bijt het spits af op 10 oktober, om 13.30 uur in Spant! Het verhaal: Opa wordt zeventig jaar en geeft een groot feest, samen met het orkest waar hij de dirigent van is. Bas wil opa voor zijn verjaardag een muziekje geven, het allermooiste muziekje op de hele wereld. Maar op de grote feestdag is het muziekje verdwenen. Het zit niet meer in haar hoofd, ze kan het niet meer zingen, niet meer neuriën en niet meer fluiten. Hoe is het muziekje verdwenen? Zo kan ze niet naar het feest! Wanhopig gaat ze op zoek….achtervolgd door een vervelende oorwurm. Oorwurm is een muzikale zoektocht langs klassieke meesterwerken van Bach, Vivaldi, Telemann, Haydn en Mozart, gespeeld door het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman. Leuk voor jong en oud!

Op het programma van het feestelijke ‘Verjaardagsconcert’ in de Koepelkerk staan symfonieën nr. 1 en 40 van Mozart en diens prachtige Klarinetconcert. Wat je noemt een jubileumprogramma!

Vr 10 okt | ‘Oorwurm, concert met een verhaal’ | Bussum, Spant! | 13.30 u | www.spant.org
Met o.a.: Ton Koopman, Marieke Koopman, Karst-Janneke Rogaar en Amsterdam Baroque Orchestra, i.s.m. Oorkaan.

Vr 10 okt | `Verjaardagsconcert` | Bussum, Koepelkerk | 20.00 u | www.amsterdambaroque.nl
Met: Eric Hoepprich (klarinet), Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman

//Einde bericht

Bron: Amsterdam Baroque Orchestra & Choir

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: