Bos proeft aan overwinning in Tour of Alberta

Amsterdam, 05 September 2014 /EZPress/ - Sprinter Theo Bos van het Belkin Pro Cycling TEAM kwam donderdag net te kort voor een ritzege in de Tour of Alberta. In een zinderende sprint werd hij tweede na de 145 kilometerslange tweede etappe van Innisfail naar Red Deer.

“Ik zette de sprint vroeg aan vandaag. Ik kwam van achteren en probeerde een gat te slaan”, zei de 31-jarige renner uit Hierden. Op zo’n 300 meter voor de meet kwam hij naar voren, maar de Zweed Jonas Ahlstrand (Giant-Shimano) passeerde hem en won in de laatste meters. “Helaas zat er iemand in mijn wiel en kon passeren. Maar dat hoort bij wielrennen.”

Belkin-renner Nick van der Lijke had een belangrijke rol in het resultaat van Bos, hij werd negende. Tom Dumoulin van Giant-Shimano finishte als 28e en behoudt daarmee de goud-witte leiderstrui. Steven Kruijswijk blijft status quo 18e in het klassement, op 31 seconden.

Van der Lijke in de aanval
De etappe door het hart van centraal Alberta, van Innisfail in het noorden van Calgary over de prairie naar de stad Red Deer, verliep agressief vanaf de start. De teams lieten hun mannen in de voorlinies aanvallen, waarbij ook Van der Lijke actief was.

“Het was een zware rit vandaag met veel aanvallen. Het was mooi om in de vlucht te zitten, al was het kort. Hopelijk lukt het me de komende dagen nog om weg te blijven”, vertelde Van der Lijke. “Ik voel me goed, dus ik hoop hier ook nog een keer voor de winst te sprinten.”

‘Goed voor vertrouwen’
Ondanks de aanvallende houding bij de Belkin boys, wist een groep van zeven los te komen die maximaal een minuut kreeg. Giant-Shimano werkte voor Dumoulin en hield de vluchters in zicht. In de laatste kilometers kwam het groen-zwart van Belkin naar voren.

“We hielpen Giant-Shimano wat in de achtervolging en vervolgens namen we initiatief”, zei ploegleider Michiel Elijzen. “Een tweede plaats is een prima resultaat en goed voor het vertrouwen.”

‘Kijk uit naar komende dagen’
De Tour of Alberta vervolgt vrijdag haar weg over 157,9 kilometer van Wetaskiwin naar het noorden door de open prairie via Fort Saskatchewan naar Edmonton, de hoofdstad van Alberta. De finish ligt op het vliegveld Edmonton-Garrison, dus met drie snelle ronden en de finishlijn op de landingsbaan, is er voor Bos en het team opnieuw kans op een etappeoverwinning.

“Ik ben heel tevreden. Ik had niet verwacht te kunnen sprinten in zo’n zware koers, maar mijn benen voelden goed op de beklimmingen en ik ben daar heel blij mee”, zei Bos. “Ik kijk uit naar de komende dagen, die liggen me beter.”

//Einde bericht

Bron: Belkin Pro Cycling

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: