Pressroom World Vision

Na vijftien jaar stopt World Vision project in Guatemala

Foto:

Amersfoort, 04 September 2014 /EZPress/ - Stoppen met ontwikkelingswerk, omdat het niet meer nodig is! Na vijftien jaar neemt World Vision afscheid van het project Adicca, in Guatemala. Sinds 1999 werkte World Vision samen met de lokale gemeenschap aan duurzame verandering en verzelfstandiging, die doorgaat als World Vision weg is. Mede dankzij de steun van bijna duizend trouwe Nederlandse sponsors is hulp nu niet meer nodig. De tot stand gebrachte comités en organisaties nemen de ontwikkeling van het gebied verder in handen.

In 1999 leefde 70% van de bevolking van Adicca in armoede. Er was veel geweld en misbruik, de gezondheidszorg was slecht en veel kinderen gingen niet naar school.

Het leven van ongeveer 6500 kinderen die in het projectgebied wonen, is voorgoed veranderd. Ter illustratie: 89% van de baby’s heeft bij de geboorte het juiste gewicht, 98% van de kinderen gaat naar school en alle kinderen zijn gevaccineerd. Maar wat nog mooier is: de bevolking is nu voldoende toegerust om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de ontwikkeling van het gebied. Jongeren zijn getraind in leiderschap, lokale leiders in de rechten van het kind en moeders trainen andere moeders op het gebied van opvoeding en gezondheidszorg. Omdat zij getraind zijn en nu zelf verantwoordelijkheid nemen, weten ze ook hoe zij met problemen zoals de huidige droogte om kunnen gaan.

De 23-jarige Eliza was één van de sponsorkinderen. `World Vision veranderde niet alleen mijn eigen leven, maar ook dat van mijn familie. Mijn ouders hadden het moeilijk en er was weinig geld. Door World Vision kon ik naar school gaan, kreeg ik de mogelijkheid om te studeren en nu ben ik lerares. Ook werd ik door World Vision getraind in het voorkomen en behandelen van ondervoeding bij kinderen. Ik leerde hoe ik de kinderen kon wegen en meten, zodat we ze goed in de gaten kunnen houden. Ik dank God ervoor dat World Vision mij de kans heeft gegeven om mezelf zowel persoonlijk als professioneel verder te ontwikkelen, zodat ik actief kan bijdragen aan de ontwikkeling van ons dorp.` De verandering in Adicca laat zien dat de aanpak van World Vision werkt, mensen hun eigen ontwikkeling weer verder in handen nemen en hulp niet meer nodig is.

Links:
Website World Vision

Volg World Vision



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: