Eén week voor de deadline zijn nog steeds veel bedrijven niet klaar voor SEPA

Niet SEPA klaar: uw hele business in gevaar!

IJsselstein, 25 Juli 2014 /EZPress/ - De deadline van de invoering van SEPA (Single Euro Payments Area) nadert: 1 augustus komt ontzettend dichtbij. In het begin van het jaar 2014 werd de SEPA deadline verschoven van 1 februari 2014 naar 1 augustus 2014. Ook in februari waren er veel bedrijven nog niet klaar voor SEPA. De kans dat de deadline opnieuw verschoven wordt is nihil. Men zou verwachten dat 6 maanden uitstel tot meer SEPA ‘readiness’ zou leiden, maar niets is minder waar. Met nog één week te gaan zijn er nog steeds 20.000 bedrijven die niet klaar zijn voor de overstap op SEPA. Volgens De Nederlandsche Bank is de situatie bij 2500 bedrijven zelfs kritisch te noemen. Het niet klaar zijn voor SEPA heeft als gevolg: geen incasso’s en uitbetalingen meer. Kortom, wie volgende week geen SEPA bestandsformaat kan aanleveren, heeft de weken daarop geen geld.

Veel bedrijven hebben zo dicht op de deadline een snelle, volledige, last minute oplossing nodig. De systemen aanpassen binnen één week is een onmogelijke taak. Bedrijven hebben een oplossing nodig die hen zo snel mogelijk uit de brand helpt ervoor zorgt dat het geld ook na 1 augustus bij het bedrijf binnen komt en uitgaat. Een oplossing die in hoge mate gebruikt wordt door het MKB is de oplossing instantSEPA. Deze betrouwbare en complete online oplossing is ontwikkeld door PowertoPay, een specialist op het gebied van corporate betalingsverkeer. De online oplossing instantSEPA converteert ClieOp betaalbestanden naar het vereiste SEPA formaat. De incasso opdrachten worden automatisch verrijkt met machtigingeninformatie die een gebruiker zelf kan beheren in instantSEPA.

De oplossing werkt als volgt: 1) De klant upload zijn of haar eigen betaalbestanden 2) instantSEPA converteert deze bestanden 3) De klant download de geconverteerde bestanden 4) De klant upload de SEPA betaalbestanden in de eigen internetbankierenomgeving.

Wilt u er zeker van zijn dat u incasso opdrachten en uitbetalingen na 1 augustus nog kan uitvoeren? Start dan vandaag nog met instantSEPA! Enkele honderden MKB’ers gingen u al voor!

Meer informatie kunt u vinden op www.instantsepa.nl.

//Einde bericht

Bron: PowertoPay

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: