Kruijswijk zevende na vlucht in Vogezen

Amsterdam, 14 Juli 2014 /EZPress/ - Steven Kruijswijk van het Belkin Pro Cycling TEAM zat in de vlucht van de dag en kwam als zevende over de finish in de 170 kilometerlange etappe van Gérardmer naar Mulhouse, achter winnaar Tony Martin die solo finishte.

"Het begin van de etappe was behoorlijk zwaar. Op de eerste beklimming ging het zo’n 40 kilometer per uur, dat was niet makkelijk. Op de tweede klim sprong ik weg, en we waren met een grote groep,” zei Kruijswijk. "Tony [Martin] reed voor ons en hij bleef maar tijd winnen, er was niet veel aan te doen. Een aantal renners in onze groep reed voor het klassement, dus voor mij was het een kwestie van in de groep blijven rijden. De groep van vluchters was groot [meer dan 20], dus dat was een prima plek. Ik ben vandaag diep gegaan, maar het gevoel bergop was goed.”

Mollema spaart benen
De kopman van TEAM Belkin, Bauke Mollema, reed veilig in het peloton en zakte van een negende naar een twaalfde plaats, maar zonder tijd te verliezen op zijn belangrijkste rivalen. Met een zware rit op maandag in het vooruitzicht met finish bergop, houdt Mollema het hoofd koel. "Het is nog lastig om te zeggen wat er gaat gebeuren. Er zijn veel goede klassementsrenners. Ik hoop te verbeteren en in de top 5 te komen,” liet Mollema weten. "Het was een lange zware rit vandaag. Het tempo lag hoog op de eerste klim. Ik heb het rustig aan gedaan in het peloton, en mijn oog op de klassementsmannen gehouden.”

Nieuwe poging Boom
Lars Boom, winnaar van de vijfde rit, probeerde ook in de ontsnapping te zitten, maar de heuvelachtige etappe met zes beklimmingen in de Vogezen bleek te zwaar. ”Steven was de eerste van het team die wegreed. Ik ging er iets later vandoor met Fabian Cancellara. Ik zag het gevaar toen Tony Martin wegreed maar toen ging het net heel erg hard bergop,” zegt Boom. “Ik kon het ritme niet meer vinden.”

Wynants kijkt uit naar rustdag
Met Kruijswijk in de vlucht moesten de andere ploegmaten het werk van hem overnemen om kopman Mollema te beschermen. Volgens Maarten Wynants kijkt iedereen uit naar de eerste rustdag op dinsdag.

“We wilden graag winnen vandaag, maar Martin was gewoon beresterk. Hij reed bijna de hele dag alleen voorop. Wat een prestatie, chapeau,” aldus Wynants. “De klassementsrenners zullen er maandag voor gaan. Dat wordt een mooie show. Ik kijk vooral uit naar de rustdag. De eerste week was enorm zwaar, met die ritten in Engeland, de stenen en zelfs de sprintetappes. En dan volgen ook nog drie zware Vogezenritten met regen en dan moet het hooggebergte nog komen.”

Klaar voor Belles Filles
De rit op maandag is 161,5 kilometer lang, start in Mulhouse en finisht bergop op Belles Filles. De Belles Filles is de steilste en misschien wel een van de zwaarste beklimmingen in deze Tour. Volgens Belkin ploegleider Frans Maassen kunnen de fans op veel spektakel rekenen.

“Morgen wordt het een zware en enerverende rit. Niemand gaat zich kunnen verstoppen,” zei Maassen. “We hopen dat deze rit Bauke ligt, aan de andere kant moet iedereen met de billen bloot. Alberto Contador ziet er nog fris uit en Nibali gaf de trui uit handen om zijn ploeg te sparen. Ik denk dat dat een slimme beslissing was. De rit van morgen is een belangrijke rit, net zo belangrijk als de keienetappe.”

//Einde bericht

Bron: Belkin Pro Cycling

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: