Gemeente Giessenlanden start met proefperiode Karmac Bibliotheek

Foto:

Giessenlanden/Lelystad, 26 Juni 2014 /EZPress/ - Met ingang van 1 januari 2015 zal Karmac Bibliotheek Services uit Lelystad met een bibliobus de uitleenfunctie van het bibliotheekwerk in de gemeente Giessenlanden gaan verzorgen. Het gaat om een proefperiode gedurende een jaar waarin de bibliobus alle dorpen in de gemeente zal aandoen.

Giessenlanden is de vierde gemeente die kiest voor de bibliotheekdiensten van Karmac. “We werken nu, in opdracht voor gemeenten en bibliotheken, in elf gemeenten en bieden onze bibliotheekdiensten op ruim 60 locaties aan inwoners in een veertigtal steden en dorpen aan”, zegt Karmac manager Theo Doreleijers die met meerdere gemeenten in gesprek en in onderhandeling is over het overnemen van de rol van bibliotheken. Hij is blij met de keuze van Giessenlanden voor zijn bibliobus: “Wij handelen nu eenmaal vanuit de visie dat de bibliotheek onmisbaar is voor de jeugd en senioren als het gaat om de mogelijk tot het vergaren van kennis en dat het van groot belang is om dit dicht bij huis te kunnen doen.”

Doreleijers wijst erop dat door bezuinigingen van de gemeenten steeds meer bibliotheken het moeilijk hebben en bij Karmac Bibliotheek Services aankloppen voor een commerciële oplossing. “Naast de bibliobus, die zeer geschikt is voor inzet in gemeenten met veel dorpen en woonkernen, bieden wij immers ook diensten aan voor vestigingen en kunnen wij de uitleenfunctie zo nodig ook in zijn geheel overnemen. Als het beschikbare budget dat toelaat, kunnen wij bovendien voor een aantrekkelijke prijs ook andere bibliotheekdiensten leveren”, zegt Doreleijers.

//Einde bericht

Bron: Karmac Bibliotheek Services

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: