Denktank: Jeugdstelsel kan goedkoper en effectiever

Utrecht, 17 Juni 2014 /EZPress/ - Een goedkoper en effectiever jeugdstelsel vraagt om een andere benadering. Dat stelt de Denktank Transformatie Jeugdstelsel in een rapport dat voorzitter Job Cohen 16 juni overhandigde aan staatssecretaris Martin van Rijn van VWS.

De denktank pleit onder meer voor vermaatschappelijking van de jeugdbescherming en de mogelijkheid om in sommige gevallen de specialist naar de eerste lijn te halen. In het nieuwe jeugdstelsel zijn ouders de opdrachtgever, het kind staat centraal en de samenleving faciliteert en begrenst. Er moet doorlopend worden gewerkt aan systematische verbetering van het stelsel door middel van een evidence based, reflectieve praktijk- en beleidsvoering.

Op initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut hebben bestuurders en experts uit de jeugdsector zich het afgelopen jaar in de denktank gebogen over de vraag welke thema`s om anders werken vragen. Daarvoor spraken ze ook met cliënten en vertegenwoordigers van gemeenten, de onderwijssector en de zorg voor jeugd met een beperking.

//Einde bericht

Bron: Nederlands Jeugd Instituut

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: