Mulock ‘t Gooi komt met havo/vwo

Foto:

Samenwerking met IVIO@School maakt havo/vwo onderwijs mogelijk aan kinderen met leermoeilijkheden

Huizen/Lelystad, 25 April 2014 /EZPress/ - Mulock ’t Gooi, school voor voortgezet speciaal onderwijs (vso) in Huizen, gaat met ingang van studiejaar 2014/2015 onderwijs op havo/vwo-niveau aanbieden. Daartoe is Mulock ’t Gooi een samenwerking aangegaan met het Instituut voor Individuele Ontwikkeling (IVIO) uit Lelystad. Deze samenwerking stelt Mulock ’t Gooi in staat om op havo/vwo-niveau individueel maatwerk te leveren aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben bij het leren.

De samenwerking met IVIO zien wij als de aanzet om te komen tot volledig onderwijs op gymnasiumniveau "


Maatwerk
Mulock ’t Gooi maakt deel uit van de Onderwijsgroep Amersfoort. De school richt zich op kinderen in ‘t Gooi die op een reguliere school vastgelopen zijn. De huidige theoretische en beroepsgerichte leerweg (vmbo) van Mulock ’t Gooi wordt uitgebreid met hoger algemeen voortgezet onderwijs (havo) en voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo) voor jongeren met een aan autisme verwante stoornis. Vestigingsdirecteur Joop Spoelman legt uit waarom: “Er zijn ook in ’t Gooi veel havo/vwo leerlingen die wegens hun specifieke ondersteuningsbehoefte vastlopen. Mede wegens het ontbreken van maatwerkmogelijkheden in het reguliere onderwijs, dreigen deze kinderen buiten de boot te vallen of komen ze in onderwijstrajecten beneden hun niveau terecht. Dankzij de inzet van IVIO-vakdocenten met een 1e en 2e graads bevoegdheid zijn wij in staat dat maatwerk wel te bieden.”

Beproefd concept
Het maatwerkelement is gebaseerd op het beproefde concept van IVIO@School voor onderwijs op afstand. De onderwijsprogramma’s van IVIO@school zijn uitermate geschikt voor kwetsbare kinderen die leermoeilijkheden hebben en baat hebben bij een individueel studieprogramma. Sjoerd Veltman, algemeen manager van IVIO@School zegt: “Met onze programma’s kan een kind studeren in het tempo en op de tijd die bij hem of haar past. Met onze aanpak kunnen jongeren individueel of in kleine groepen functioneren binnen hun eigen mogelijkheden in hun eigen tempo om zodoende op hun niveau (havo of vwo) te kunnen presteren.”

Vernieuwend
Met het IVIO@School-concept worden zeer goede resultaten geboekt. Het Sprengen College een cluster-4 vso-school onder meer voor kinderen met een fobie, angst- of psychische stoornis werkt sedert 2012 met IVIO@School ook in zorgtrajecten gericht op zogenaamde thuiszitters. Onlangs nog won het Aurum College uit Lelystad de Project Speciaal 2013 onderwijsprijs van LECSO (Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs) voor een vernieuwend onderwijsconcept gebaseerd op de methodiek van IVIO@school.

Gymnasium
Het curriculum van IVIO omvat naast havo en vwo (atheneum) ook de vakken Grieks en Latijn (gymnasium) voor leerlingen die voorbereid moeten worden voor wetenschappelijk onderwijs.”De samenwerking met IVIO zien wij als de aanzet om te komen tot volledig onderwijs op gymnasiumniveau”, zegt Spoelman. “Gymnasiumleerlingen in het reguliere onderwijs in ’t Gooi kunnen nu nog nergens terecht als zij leermoeilijkheden hebben en daardoor de aansluiting dreigen te missen.”

Open dag
Op woensdag 14 mei organiseert Mulock ’t Gooi een open dag. Tijdens deze open dag kunnen geïnteresseerden nader kennismaken met het onderwijsaanbod van het nieuwe schooljaar 2014/2015. Ook is er ruime gelegenheid om in de klaslokalen van het nieuwe schoolgebouw informatie te krijgen over vakkenpakketten, schoolactiviteiten, leerlingenbegeleiding etc . ’s Middags zal er voor onderwijsdeskundigen en zorgcoördinatoren een mini-seminar gehouden worden met als titel ‘Gewoon omdat je uniek bent’. Ouders en leerlingen zijn van 18.30 – 20.30 uur welkom. Adres: Mulock Houwer locatie ’t Gooi, IJsselmeerstraat 3a. 1271 AA Huizen.

//Einde bericht

Bron: IVIO/Mulock `t Gooi

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu


Links:
De website van Mulock `t Gooi
De website van IVIO@School



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: