Nederlands toptrio op goudkoers in Hongarije

Ermelo, 28 September 2013 /EZPress/ - Het Nederlandse toptrio is op goudkoers op het EK vierspannen in Iszák, Hongarije. Nederlands kampioen Theo Timmerman won de dressuur, voor IJsbrand Chardon en Koos de Ronde. In het landenklassement gaat Nederland met drie teamleden in de top drie met 15 punten voorsprong op gastland Hongarije aan de leiding.

Waar in Izsák donderdag nog zomerse temperaturen werden gemeten, was het vrijdag een stuk koeler, maar ideaal weer voor de paarden.
Koos de Ronde zette als eerste teamlid een goede proef neer die werd beloond met 43,36 strafpunten. “Ik mis mijn goede voorpaard Santana, die plotseling geblesseerd raakte voor de vaardigheid in Breda. Maar ik heb sinds Breda veel getraind met Zimon voorop en ik ben tevreden met mijn dressuurresultaat”, vertelde De Ronde na zijn proef.

De Ronde bleef lange tijd aan de leiding totdat IJsbrand Chardon de hoofdring in Izsák betrad. Chardon reed een mooie dressuurproef waarin met name de verzameling en het uitstrekken sterk werden getoond. Alleen de stap was niet goed. “Ik ben heel tevreden over de paarden en mijn proef, maar niet over mijn score,” vertelt Chardon. “Ik had zelf een score van rond de 37 strafpunten verwacht. Het is gewoon balen dat ik zo ben afgestraft op de stap.” De regerend Europees Kampioen kreeg een score van 41,12 strafpunten en nam de leiding over in het tussenklassement.
Alle ogen waren vervolgens gericht op de voorlaatste starter Theo Timmerman. De Nederlands kampioen werd door drie van de vijf juryleden met de eerste plaats beloond en won dit eerste onderdeel van het EK. “Super!” vertelde een blije Timmerman toen hij de ring uitreed. “Op het voorterrein liep het iets lastig, maar in de ring herstelde het span zich en liet het zien over veel ervaring te beschikken. Ik moest er in vergelijking met Breda drie weken geleden meer aan werken, maar de paarden waren heel goed te rijden.”

Lokale favoriet Zoltán Lázár eindigde op de vierde plaats, voor de Zweed Tomas Eriksson en de enige lady driver Mareike Harm uit Duitsland die voor het eerst deel uitmaakt van het Duitse team op een vierspankampioenschap.
Individueel deelnemers Hans Heus en Mark Weusthof eindigden op de respectievelijke 15e en 16e plaats.

Morgen staat de 35 deelnemers een mooie, maar technisch zware marathon te wachten met acht hindernissen, ontworpen door de Hongaarse parcoursbouwer Gábor Fintha.

//Einde bericht

Bron: KNHS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: