Robot Techniek Lab van start op de Creative Campus Almere

Foto:
De contractondertekening voor de vestiging van het Robot Techniek Lab op het Creative Caopmpus in Almere. Links Meine Breemhaar, directeur MAC3PARK, rechts Andries Greiner Voorzitter van Technocenter Flevoland.

MBO en HBO opleidingen van Windesheim en de Agrarische Hogeschool Almere (CAH).

Almere, 06 September 2013 /EZPress/ - Het Robot Techniek Lab van het Technocentrum Flevoland uit Lelystad gaat op 1 oktober 2013 officieel van start op de Creative Campus Almere van MAC3PARK. Het Robot Techniek Lab richt zich op jongeren die door middel van samenwerking (action learning) praktische robot gerelateerde vraagstukken gaan oplossen. Het gaat daarbij om MBO (niveau 4, elektro, Werktuigbouwkunde, ICT) en HBO (IOT, IIE, werktuigbouwkunde/ elektrotechniek van Windesheim en de Agrarische Hogeschool Almere (CAH). Bij het bedrijfsleven is grote vraag naar mensen met een opleiding werktuigbouw.

Kennisontwikkeling
Enige tijd geleden is in Flevoland mede op initiatief van Technocentrum Flevoland het project Robot Techniek Lab (RTL) van start gegaan. Doel van dit project is de kennisontwikkeling op het gebied van robotica in het onderwijs en het bedrijfsleven te bevorderen. Een belangrijk onderdeel van dit project is het Robot Techniek Lab. Het Robot Techniek Lab is een omgeving waar studenten van verschillende onderwijsinstellingen samen met het bedrijfsleven werken aan robot gerelateerde projecten.

Combinatie
Er is een grote vraag naar goed opgeleide mensen met kennis in de robottechniek (combinatie van werktuigbouw, elektrotechniek en ICT). Gelijktijdig hebben de huidige opleidingen elektrotechniek en werktuigbouw een saai imago. Door een combinatie te maken van werktuigbouwkunde, elektrotechniek én ICT ontstaat het vakgebied robotica; dit moet een aantrekkelijke keuze voor jongeren gaan worden. Daarnaast werkt het Robot Techniek Lab acties samen met de bedrijven op het bedrijventerrein De Vaart, zoals Yakult; Reimert en Van Alfen. Meer informatie: http://www.tc-flevoland.nl/Robottechnieklab

Creative Campus Almere
De Creative Campus Almere, nabij de A6 en de Hoge Ring van Almere is onderdeel van MAC³PARK. Het is een Creatieve Hotspot dat kansen en vrijheid biedt aan talloze initiatiefrijke en creatieve ondernemers. Doordat de creatieve bedrijven op één locatie zitten, is er sprake van kruisbestuiving en wordt de collectieve creatieve kennis benut voor nieuwe ideeën, nieuwe kansen en nieuwe business. Meer info: www.mac3park.nl/almere-buiten-oost/kantoorruimte-ateliers-studios-bedrijfsruimte/

//Einde bericht

Bron: MAC3PARK

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Links:
Meer informatie over vestiging op de Creative Campus in Almere



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: