Wereldwijd onderzoek: social collaboration in opkomst binnen organisaties

Amsterdam, 07 Juni 2013 /EZPress/ - Avanade, aanbieder van zakelijke technologiediensten en managed services, maakt de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek naar social collaboration-tools en -technologieën onder 4000 eindgebruikers en 1000 IT-beslissingsbevoegden in 22 landen. De uitkomsten laten zien dat de meerderheid sociale technologieën gebruikt binnen hun organisatie.

Op dit moment gebruiken Nederlandse bedrijven overwegend op de consument gerichte social media-platforms als Facebook (66%), LinkedIn (57%) en Twitter (47%) om met in- en externe partijen samen te werken. LinkedIn wordt daarbij in Nederland aanzienlijk meer gebruikt dan wereldwijd (32%). Oplossingen met een ‘social component’ die specifiek gericht zijn op het bedrijfsleven zoals Microsoft SharePoint blijven nog iets achter met 24 procent in Nederland en 30 procent wereldwijd. Het onderzoek laat daarbij zien dat deze trend het komende jaar gaat veranderen in het voordeel van enterprise social collaboration-oplossingen zoals Microsoft SharePoint. Dit staat het komende jaar voor 21 procent van de ondervraagden op het wensenlijstje, vlak na Twitter (28%). Opvallend is dat slechts tien procent van de Nederlandse beslissingsbevoegden aangeeft Facebook als prioriteit te zien (wereldwijd is dit 14%).

“Bedrijven omarmen mobiele en consumententechnologieën binnen hun organisatie om verschillende redenen”, zegt André Huizing, General Manager van Avanade Nederland en Global Collaboration Lead van Avanade. “Denk aan het vergroten van de flexibiliteit en het stimuleren van de productiviteit en sales. De adoptie van consumententechnologie heeft verwachtingen gewekt bij medewerkers over de sociale technologieën die zij binnen en buiten de organisatie kunnen gebruiken om samen te werken. Om het maximale voordeel te halen uit deze technologieën moet het collaboration-beleid nauw aansluiten bij de zakelijke doelstellingen van een organisatie, uitgaan van de behoeften van eindgebruikers en worden ondersteund door de juiste tools, training en richtlijnen om adoptie door de gehele organisatie te stimuleren.”

Avanade’s onderzoek laat verder zien dat de groeiende adoptietrend zich voort lijkt te zetten. De meerderheid van de ondervraagden die social collaboration-tools gebruiken ziet duidelijke voordelen en maakt plannen om hier in de toekomst nog meer gebruik van te gaan maken.

De meest genoemde voordelen zijn:
• informatie is makkelijker te vinden (53%) en de samenwerking met klanten, partners en leveranciers verbetert (41%)
• het maakt het werk leuker (46%), sneller uitvoerbaar (35%) en de medewerker productiever (28%)

Over het onderzoek
Avanade’s onderzoek is uitgevoerd door Vanson Bourne (www.vansonbourne.com), een onafhankelijk marktonderzoeksbureau gespecialiseerd in de technologiesector.
Het onderzoek is uitgevoerd onder:
• 1000 C-level executives, business unit-leiders en senior beslissingsmakers binnen de IT-afdeling van organisaties met 1000 medewerkers of meer in de volgende landen: VS, Canada, Brazilië, Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Scandinavië, Spanje, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Australië en Singapore. Het onderzoek is uitgevoerd tussen 13 maart en 16 april 2013.
• 4000 eindgebruikers van organisaties met 500 medewerkers of meer in de volgende landen: VS, Canada, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Scandinavië, Spanje, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Australië, China, Japan, Maleisië en Singapore. Dit onderzoek is uitgevoerd tussen 31 januari en 20 februari 2013.

//Einde bericht

Bron: Edelman

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: