Teylers Museum roept hulp publiek in voor de grote najaarstentoonstelling

De 100 mooiste Rembrandts

Haarlem, 18 Februari 2013 /EZPress/ - Wat vindt het publiek nú de mooiste werken op papier van Rembrandt? Op www.teylersrembrandt.nl kan iedereen een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete Rembrandt. De publiekslievelingen uit de collectie van Teylers Museum zullen dit najaar te zien zijn op de tentoonstelling De 100 mooiste Rembrandts (vanaf 28 september).
Met een crowdfundingsactie wil Teylers 50.000 euro ophalen voor de aanschaf van nieuwe lijsten voor deze topstukken.

Oudste verzameling
Teylers Museum bezit een van de oudste verzamelingen Rembrandts op papier in Nederland. De eerste tekening werd al in 1793 aangekocht, kort na de opening van het museum. Teylers wilde toen – geheel in de geest van de Verlichting – behalve een kenniscentrum voor wetenschap ook een plek zijn waar de eigentijdse kunst werd gestimuleerd door de grote meesters te tonen aan beginnende kunstenaars. De collectie Rembrandts omvat nu 265 etsen (van de in totaal bijna 300) en 12 tekeningen.

www.teylersrembrandt.nl

De tentoonstelling zal laten zien hoe de waardering voor Rembrandt in Nederland zich heeft ontwikkeld vanaf de 18e eeuw tot heden. Op de website www.teylersrembrandt.nl vertellen Rembrandtexperts Peter Schatborn en Gary Schwartz, en prominente Nederlanders, waaronder Dieuwertje Blok en Joost Zwagerman, wat hun favoriete werk is. Iedereen kan meedoen. Onder de deelnemers wordt een kunstwerk verloot van de Rotterdamse kunstenaar Alex Jacobs, die vorig jaar werd uitgeroepen tot ‘de nieuwe Rembrandt’ in het gelijknamige AVRO-programma.

Crowdfunding ‘Rembrandt ingelijst’
Er is 50.000 euro nodig om de 100 werken optimaal te presenteren in nieuwe lijsten die voldoen aan de modernste beveiligingseisen. Vanwege de forse bezuinigingen op musea vraagt Teylers Museum de steun van het publiek om dit bedrag bijeen te brengen. Via een crowdfundingsactie op dezelfde website kan iedereen persoonlijk bijdragen aan de aanschaf van een voorraad fraaie lijsten. Die zullen nog tientallen jaren meegaan om de schatten van Teylers te presenteren, te beginnen met Rembrandt.

De tentoonstelling De 100 mooiste Rembrandts is te zien van 28 september 2013 t/m 19 januari 2014.

//Einde bericht

Bron: Teylers Museum

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: