Hardlopers vaker actief op sociale media

Rotterdam, 27 November 2012 /EZPress/ - Sponsoring creëert impact als het iets met mensen doet. Het moet mensen in beweging brengen, enthousiasme creëren en oproepen tot delen. Ervaringen delen met een grote groep vrienden gaat het makkelijkst via sociale netwerken op internet. Hardlopers blijken hun weg goed te kunnen vinden op sociale media.

Onderzoek van Blauw Research laat zien dat hardlopers vaker lid zijn van sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en Linkedin dan de gemiddelde Nederlander. Ze hebben bovendien een relatief groot online netwerk. Op Facebook hebben hardlopers 30% meer vrienden dan mensen die niet hardlopen.

De mogelijkheid om hardloopprestaties en passie over de sport te delen met vrienden maakt online sociale netwerken erg populair onder hardlopers. Met behulp van applicaties op hun telefoon delen ze hun favoriete looproutes, gemiddelde snelheid en snelste tijden.

De smartphone is een belangrijk middel om contact te onderhouden met vrienden. Meer dan de helft van de hardlopers gebruikt internet op hun smartphone, dat is veel meer dan mensen die niet hardlopen. Bovendien bellen ze meer, sturen ze meer sms’jes en hebben ze meer contacten in hun telefoon dan anderen.

Hun grote netwerk en actieve gedrag op sociale media maakt hardlopers een interessante doelgroep voor sponsoren. Ze hebben immers de mogelijkheid in handen om hun mening te verspreiden onder een grote groep vrienden. Bovendien zijn ze uit zichzelf al geneigd om online hun hardloopervaringen te delen. Het ligt dan ook voor de hand dat ze gesponsorde evenementen en activaties binnen hun sport zullen doorvertellen aan andere hardlopers.

ING en ABN AMRO zijn bekende sponsoren in de hardloopwereld. Hun betrokkenheid bij het hardlopen heeft ertoe geleid dat hardlopers vaker positief over deze financiële instellingen praten dan dat niet hardlopers dat doen. Daarnaast biedt de sport potentie voor de merken Albert Heijn, Coca Cola en KPN. Onderzoek laat zien dat hardlopers nu al vaak enthousiast praten over deze merken. Zijn dit de hardloopsponsoren van de toekomst?

//Einde bericht

Bron: Blauw Research

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: