Kindermuseum Boordevol Energie spectaculair geopend

Assen, 29 September 2012 /EZPress/ - Het Kindermuseum Boordevol Energie, onderdeel van het Drents Museum in Assen, is vrijdagavond 28 september 2012 officieel geopend met een spetterend optreden van Nick en Simon. Ruim 150 kinderen, geselecteerd via diverse prijsvragen en aangedragen door de sponsors, gaven acte de presence in de Abdijkerk van het museum voor een avond vol energie. De kinderen openden samen met Nick en Simon het Kindermuseum door met zijn allen met dans een kleurrijke dansvloer op te laten lichten. Professor Amito, bekend van het populaire kinderprogramma ‘Willem Wever’, riep de kinderen daarna op naar het Kindermuseum te komen, elders in het Drents Museum. Het hele openingsprogramma werd aan elkaar gepraat door acteur en presentator Ewout Genemans.

Kindermuseum Boordevol Energie
In het interactieve Kindermuseum, dat in samenwerking met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is ontwikkeld, leren kinderen spelenderwijs over het gebruik van energie. Vanuit hun eigen dagelijks leven wordt teruggeblikt naar het leven in het verleden (via de museale collectie) en worden ze uitgedaagd na te denken over energie in de toekomst. De gedachtewereld van uitvinder en kunstenaar Leonardo da Vinci (1452–1519) vormt de inspiratiebron voor het ontwerp van het Kindermuseum. Da Vinci was zijn tijd ver vooruit en had allerlei ideeën voor de toekomst. In het Kindermuseum worden ze virtueel rondgeleid door Leo van Assen, de moderne versie van Da Vinci die als animatie overal aanwezig is. In het Kindermuseum staat Leo’s `Huis Boordevol Energie` centraal. Daar omheen staan zes `Energiestations` waarin kinderen de energie in allerlei verschijningsvormen kunnen ontdekken, beleven en onderzoeken.

2 oktober publieksopening
Het Kindermuseum is voor het publiek geopend vanaf dinsdag 2 oktober 2012, gedurende alle reguliere openingsuren van het Drents Museum. Het is geschikt voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar, maar ouders en grootouders zijn ook welkom. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis entree tot het hele museum.

//Einde bericht

Bron:Drents Museum

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: